În curând, la Galaţi - asistenţă electronică la domiciliu

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi nu se vorbeşte prea mult despre acest lucru, componenta socială din cadrul activităţilor desfăşurate în cadrul Primăriei municipiului Galaţi este foarte importantă şi din ce în ce mai bine dezvoltată.  Vorbim despre asistenţa la domiciliu a persoanelor în vârstă, fără aparţinători legali, sau aflate în situaţii cu adevărat grave.

Astfel de servicii sociale sunt şi în acest moment puse la dispoziţie de către Direcţia de Administraţie Publică Locală, coordonată la primărie de Viorica Palade şi de Asociaţia Medicilor Creştin Ortodocşi, coordonată de dr. Costinela Georgescu.

Şi totuşi, chiar şi un astfel de program poate suferi îmbunătăţiri semnificative.

Potrivit informaţiilor directoarei Viorica Palade, începând cu luna septembrie a acestui an, la Galaţi se va demara un program, susţinut financiar de UE, privind asistenţa electronică la domiciliu.

„Este vorba despre anumite dispozitive care ne permit nouă să monitorizăm 24 de ore din 24 starea asistatului la domiciliu. Desigur, când vorbim de asistenţă la domiciliu, normal că asistentul nu poate sta toată ziua acolo. De aceea este important ca starea de sănătate a pacientului să fie mereu monitorizată”.

„Prin astfel de echipamente electronice, se poate şti la orice oră ce face asistatul, dacă a luat sau nu masa, dacă  nu are nevoie de ajutor special, dacă i s-a făcut rău în casă… Este vorba despre tele-asistenţă, un sistem implementat în Marea Britanie”, a explicat directoarea Viorica Palade.

Potrivit acesteia, valoarea proiectului se ridică la 1,8 milioane de euro şi este inclus în PIDU (Planul Integrat de Dezvoltare Urbană).

Citit 1032 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.