Portofoliul educaţional, o găselniţă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Părinţii gălăţeni nu sunt de acord ca elevii să fie evaluaţi în proporţie de 70 la sută prin portofoliile educaţionale, aşa cum propune proiectul Legii Educaţiei Naţionale.

La dezbaterea pe marginea proiectului, organizată săptămâna aceasta la Prefectură, de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, reprezentantul părinţilor a spus că preferă examenul de admitere pentru trecerea de la un ciclu la altul.

Astfel, preşedinta Consiliului părinţilor de la Şcoala nr. 7 Galaţi, Camelia Ciucă, a pus sub semnul întrebării eficacitatea portofoliului educaţional al elevului, de care va depinde - în proporţie prea mare (70 la sută), după cum a atenţionat mămica - admiterea la liceu.

Asta mai ales în condiţiile în care la unele niveluri de învăţământ nu se organizează decât competiţii cu taxă, fapt prohibitiv pentru elevii capabili, dar săraci.

„Participarea la 80 la sută dintre competiţiile şcolare este contra cost, concursurile Ministerului Educaţiei fiind doar olimpiadele. Or, la clasele I-IV nu sunt atât de multe olimpiade”.

„Apoi, unor copii s-ar putea să le lipsească multe diplome, pentru că le lipseşte ceva din buzunare. Vrem examen de admitere la liceu”, a spus mămica.

Doamna a mai amintit, nu lipsit de ironie, faptul că responsabilii din minister au întocmit un model de portofoliu educaţional pe trei trimestre, când, de fapt, de mai bine de zece ani, anul şcolar este împărţit în două semestre mari şi late.

Citit 642 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.