Medicii gălăţeni de familie, la protestul din Capitală

Medicii gălăţeni de familie, la protestul din Capitală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* S-au împlinit deja şapte zile fără reţete compensate şi gratuite * Să sperăm că astăzi această criză din sistem îşi va găsi definitiv  rezolvarea * La ora 14.00, medicii de familie vor intra într-o nouă şedinţă * În loc de comunicări ştiinţifice şi după-amiază liberă, protest de Ziua Mondială a Sănătăţii * Colegiul Medicilor din Galaţi a amânat acţiunile festive programate pentru ieri, în semn de solidaritate cu medicii plecaţi la Bucureşti să îşi susţină cauza *

Ieri, la închiderea ediţiei, liderii organizaţiilor medicilor gălăţeni de familie se aflau în Capitală, împreună cu mulţi alţi colegi din oraş, plecaţi să susţină propunerile de modificare a Contractului Cadru din Sănătate, publicat deja în Monitorul Oficial la finele săptămânii trecute.

„Colegi de-ai noştii sunt în aceste momente la negocieri. Aşteptăm o pauză, în care vom afla mai multe despre ceea ce s-a stabilit în urma discuţiilor de până acum”.

„Despre situaţia din Galaţi vă  pot  spune că miercuri, fiind Ziua Mondială a Sănătăţii, avem câte un coleg pregătit să asigure urgenţele. În celelalte zile, însă, programul de consultaţii a fost cel normal”.

„Doar că nu am putut elibera documentele medicale pe care le eliberam în perioada în care ne aflam în relaţie contractuală cu Casa judeţeană de Asigurări de Sănătate”, a precizat pentru „Viaţa Liberă” preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Galaţi, dr. Dumitru Mărăşescu.

Câteva ore mai târziu, preşedintele Societăţii Medicilor de Familie din Galaţi, dr. Daniela Ungurianu, ne-a informat că astăzi, la ora 14.00, liderii medicinei gălăţene de familie vor intra într-o şedinţă la finele cărei ne vor putea oferi informaţii complete cu privire la măsurile pe care le vor adopta, în perioada imediat următoare.  

La închiderea ediţiei, nu puţini erau însă cei care se aşteptau ca seara zilei de ieri să marcheze finele acestei situaţii de criză.

Sărbătoare amânată, în semn de solidaritate

„Ieri, la orele 12.00, ar fi trebuit să aibă loc, în sala de Conferinţe a Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii manifestări ale lumii medicale gălăţene, cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii”.

„Totuşi, în semn de respect faţă de perioada grea pe care o traversează colegii noştri, medicii de familie, am decis să amânăm aceste manifestări pentru vineri, 9 aprilie, la ora 11.00”.

„Am făcut acest lucru pentru că nu ni se pare normal ca unii dintre noi să fie la acţiuni de protest, luptând pentru drepturi, iar alţii să îşi petreacă ziua sărbătorind”.

„Vineri vom ţine acţiunile programate pentru ieri: vor fi prezente oficialităţi ale oraşului, printre care şi primarul şi rectorul Universităţii ˝Dunărea de Jos˝, se vor susţine prezentări ştiinţifice şi se vor lansa şi cărţi de specialitate”, a precizat preşedintele filialei gălăţene a Colegiului Medicilor, prof. dr. Dumitru Cristea. 

Amânarea (absolut normală într-o asemenea situaţie), ar putea indica faptul că aceste probleme se vor fi rezolvat, în linii mari, până vineri la orele 11.00 şi că medicii vor avea motiv de sărbătoare.

Asiguraţi ai sistemului public de Sănătate fiind, sperăm şi noi să fie aşa, la fel cum suntem siguri că speraţi şi dumneavoastră!

Citit 719 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.