Studenţii ameninţă din nou

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România, din care face parte şi Liga Studenţilor din Galaţi, luptă în continuare pentru adoptarea unei Legi a Educaţiei care să protejeze drepturile fundamentale ale studenţilor.

În acest sens, ANOSR îşi manifestă dorinţa de a participa la toate dezbaterile proiectului de lege, atât din Camera Deputaţilor cât şi din Senat.

Pentru a se asigura că toţi cei cu putere de decizie au luat la cunoştinţă amendamentele şi cerinţele pentru o lege care să respecte principiile studenţilor, ANOSR a trimis tuturor deputaţilor amendamentele cu explicaţiile de rigoare.

Ca un semnal de alarmă, ANOSR a transmis şi o scrisoare deschisă preşedintelui Traian Băsescu, pentru a lua la cunoştinţă situaţia cu care se confruntă studenţii în lupta pentru Legea Educaţiei.

„Sperăm să nu se uite ce presupun Pactul Naţional pentru Educaţie şi Strategia Educaţie şi Cercetare pentru Societatea Cunoaşterii, iar într-un final, să fie respectate. ANOSR aminteşte că forma actuală a Legii Educaţiei Naţionale nu răspunde nevoilor studenţilor şi nu respectă drepturile acestora”.

„Studenţii nu vor să demonstreze «o comportare exemplară şi motivare» pentru a beneficia de o bursă de merit, nu vor ca sub argumentele crizei economice sau a strategiilor politice să rămână fără burse, subvenţii de cămine-cantine sau reduceri la transport!”.

„Studenţii au nevoie de un traseu educaţional flexibil care să le garanteze libertatea alegerii cursurilor pe care şi le doresc. Mai mult, o lege a educaţiei trebuie să garanteze independenţa structurilor de reprezentare ale studenţilor şi să aplice în mod real conceptul de «învăţământ centrat pe student», se arată într-un comunicat de presă al ANOSR.

Liderii studenţilor mai spun că, în cazul în care amendamentele propuse spre a fi trecute în noul proiect legislativ şi transmise către toţi deputaţii, nu vor fi luate în seamă, organizaţiile studenţeşti vor reacţiona agresiv pentru că nu vor accepta ca studenţii să îşi piardă şi cele mai elementare drepturi.

„Nu mai putem accepta minciuni şi ocolişuri ca mai apoi să asistăm cum educaţia este transformată într-un «serviciu» de proastă calitate. Am trimis poziţia ANOSR către toţi deputaţii tocmai pentru a fi siguri că au luat la cunoştinţă cerinţele studenţilor”, a declarat Cezar Mihai Hâj, preşedinte ANOSR.

Citit 541 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.