Salonul Regional al Cercetării – Galaţi 2010

Salonul Regional al Cercetării – Galaţi 2010
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Rezultatele cercetării ies la rampă *

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Galaţi a inaugurat joi cea de-a treia ediţie a Salonului Regional al Cercetării – Galaţi 2010, eveniment derulat în parteneriat cu Autoritatea Naţională de Cercetare Ştiinţifică Bucureşti.

Participă mai bine de 20 de institute de cercetare, dezvoltare, inovare în domenii diferite: de la informatică, inventică şi aviaţie, până la acvacultură, viticultură sau fizica pământului.

Universitatea „Dunărea de Jos”, instituţie care găzduieşte evenimentul, prezintă cele mai recente rezultate ale activităţii de cercetare, printre care o serie de exponate apreciate de specialişti.

De asemenea, la standul „Dunării de Jos” vor fi prezentate machete, prototipuri, filme şi postere ale unor centre de cercetare din cadrul facultăţilor de Mecanică, Nave, Inginerie Electrica si Electronica, Ştiinţe Economice, Metalurgie şi Ştiinţa Materialelor, Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor.

Unul dintre exponatele cele mai interesante, „Tehnici avansate de control automat al calităţii efluenţilor sistemelor recirculante de acvacultură intensivă”, vizează dezvoltarea unui sistem de automatizare complex, realizat cu echipamente de calcul de proces (calculator de proces, PLC – programable logic controller), destinat instalaţiei pilot de creştere intensivă a peştilor din cadrul Departamentului de Acvacultură şi Pescuit al Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi.

În plus, standul pentru „testarea cupelor cotiloide” are Brevet de invenţie emis de către OSIM şi a fost creat pentru simularea mersului uman, putând fi folosit pentru testarea cupelor cotiloide, părţi componente ale protezelor de şold, sub aspectul uzurii şi sub aspectul deformaţiilor acestora în condiţiile unor solicitări care reproduc condiţiile reale din timpul mersului uman.

Standul poate fi folosit de asemenea şi în cadrul unor activităţi didactice aplicative desfăşurate cu elevii sau studenţii.

Problema tehnică pe care o rezolvă invenţia constă în posibilitatea testării cupelor cotiloide în condiţii care reproduc complexitatea mersului uman atât din punct de vedere al mişcărilor efectuate cât şi din punct de vedere al solicitărilor asigurându-se încărcări variabile pe fiecare picior dar şi posibilitatea măsurării pe acelaşi stand atât a uzurii cât şi a deformaţiilor cupelor cotiloide supuse testării.

Salonul şi expoziţia IT&C Expo mai pot fi vizitate astăzi între orele 10-18 şi sâmbătă de la 10 la 16.

Citit 1290 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.