Copiii de la sate s-au plimbat prin Galaţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Aproximativ 200 de elevi de la sate au avut ocazia să viziteze, sâmbătă, municipiul Galaţi *

Copiii, elevi de clasele I-VIII, au participat şi la un concurs găzduit de Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, organizat de Consiliul Judeţean al Elevilor şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi.

Micuţii, care nu au mai vizitat niciodată municipiul Galaţi sau care au ieşit foarte rar din comunitatea unde trăiesc, sunt beneficiarii unui proiect de promovare a stilului de viaţă sănătos.

Este vorba despre proiectul cofinanţat din fonduri europene, implementat de Ministerul Educaţiei, „Oferte educaţionale inclusive extracurriculare şi extraşcolare pentru formarea stilului de viaţă sănătos şi a cetăţeniei active pentru copiii din comunităţi dezavantajate, cu precădere rurale, în învăţământul preuniversitar din România”.

Sâmbătă, la concursul „Mândru-s eu de satul meu” s-au întâlnit şcolari din Bălăşeşti, Bălăbăneşti, Cerţeşti, Corod, Ghidigeni, Tălpigi, Gohor, Malu Alb,  Matca, Movileni, Toflea şi Ţepu.

Fiecare dintre cei 10-15 reprezentanţi ai acestor comunităţi a prezentat un obiectiv turistic din localitate. Câştigători au fost declaraţi copiii din Matca.

După spectacolul-concurs, elevii şi însoţitorii lor au vizitat Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, au servit masa la cantinele unor licee din oraş şi s-au plimbat cu vaporaşul pe Dunăre.

Citit 686 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.