Aniversare cu porţie de cultură la Colegiul „C.Negri”

Aniversare cu porţie de cultură la Colegiul „C.Negri”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Actriţa Ioana Citta Baciu, Letiţia Buruiană, directoarea adjunctă a Bibliotecii „V.A. Urechia” şi artistul plastic Gheorghe Andreescu, din partea Muzeului de Artă Vizuală, au onorat, ieri, o invitaţie mai puţin obişnuită, venită din partea unor elevi gălăţeni.

Colegiul Naţional „Costache Negri” a marcat Zilele liceului lansând festiv ultimele numere din cele două reviste de tradiţie ale şcolii.

Cu aceeaşi ocazie, elevi au aflat, chiar de la reprezentanţii unor instituţii de cultură, cum îşi pot petrece timpul liber în Galaţi. De altfel, aceasta este şi tema centrală a uneia dintre publicaţiile lansate ieri.

Recital cu ropot de aplauze

Calde, mirosind a tipografie, paginile colorate din „Pro Domo” şi cele puţin mai sobre din „Liceeni în dungi” au foşnit uşor în mâinile elevilor şi ale profesorilor, în Amfiteatrul colegiului.

Ieri, lângă frânturile de suflet din reviste şi-a pus sufletul pe tavă şi actriţa de la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”.

„Ce fac eu nu e o meserie, e o nebunie, e un blestem, e orice altceva cu care te-a pedepsit şi cu care te-a dăruit Dumnezeu. Trebuie să faci o profesie doar dacă o iubeşti, doar dacă nu o alegi la întâmplare. Altfel îţi ratezi viaţa”, a mărturisit Ioana Citta Baciu, înainte ca scurtul său recital de versuri să strângă ropote de aplauze.

Dacă e vorba despre reviste, „Axis Libri”, o publicaţie mai nouă a bibliotecii judeţe, le poate servi drept model, le-a spus, printre altele, şi Letiţia Buruiană.

La rândul său, artistul plastic Gheorghe Andreescu i-a invitat pe liceenii deschişi la suflet şi la minte să treacă pragul Muzeului de Artă Vizuală cât mai des.

O carte în schimbul unei reviste

Nu în ultimul rând, au intervenit firesc, în calitate de coordonatori ai celor două reviste, profesoara Onorica Tofan şi, gazdă a manifestării de ieri, profesorul Vasile Leonte.

Deşi dincolo de paginile cu grafică impecabilă stă mai ales munca lor, cei doi profesori i-au recompensat cu diplome sau cărţi pe elevii inimoşi şi pe unii dintre profesorii care şi-au legat numele, de-a lungul timpului, de cele două publicaţii.

Mulţumirea coordonatorilor – celor două cadre didactice li se adaugă prof. Melu State – vine din premiile obţinute la concursurile naţionale de reviste, dar şi din sprijinul necondiţionat acordat, chiar şi în vreme de criză, de Grupul de firme Mariano, Inextenso, Nicomastrans Company, Asil şi, nu în ultimul rând, Metroplex.

Citit 1464 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.