Soluţii pe timp de criză: Senzori pentru apă şi lumină

Soluţii pe timp de criză: Senzori pentru apă şi lumină
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În continuare primim de la dumneavoastră, cititorii noştri, sfaturi anticriză.

Mulţumindu-le celor care ne-au scris pe mail, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. şi aşteptând sugestiile dumneavoastră şi trimise „clasic”, prin poştă, pe adresa Galaţi, strada Domnească nr. 68, vă prezentăm sfaturile anticriză pe ziua de astăzi.

„Buna ziua. Mă numesc Sion Florea şi vă propun câteva măsuri care pot conduce la scăderea cheltuielilor zilnice care afectează bugetul familiei, chiar dacă în anumite situaţii trebuie făcute unele investiţii minime. 

1. În special pe holuri sau în băi se pot monta senzori de mişcare cu temporizare care aprind automat luminile şi le sting după un timp prestabilit.

2. La chiuvete se pot monta, de asemenea, robinete cu senzori care dau drumul automat la apă numai când mâna este dedesubt şi opresc apa imediat ce aceasta este retrasă. 

3. O altă soluţie care  conduce la economisirea  energiei electrice poate fi aceea de a modifica uşile interioare înlocuind o parte din suprafaţa lemnoasă cu geam ornamental care permite pătrunderea luminii dintr-o cameră într-o zonă de trecere (hol) fără să mai fie nevoie de a aprinde lumina în acest spaţiu. 

4. În fine, fără să fie o glumă, vă propun ca înainte de a merge la un magazin alimentar, cu una sau două ore înainte, să mâncaţi un sandviş sau un covrig.

În felul acesta nu veţi mai fi tentaţi să cumpăraţi alimente care, pentru moment, nu vă sunt absolut necesare”, ne-a scris gălăţeanul nostru.

Iar dacă pentru aplicarea primelor sfaturi este nevoie de ceva „capital”, fie pentru senzorii de mişcare, fie pentru reamenajarea locuinţei, pentru a evita să mergeţi la cumpărături pe burta goală, nu vă costă mare lucru: un leu pentru doi covrigi calzi…   

Până data viitoare, criză uşoară!

Citit 729 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.