PDL, la mâna pensionarilor

PDL, la mâna pensionarilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La protestul de ieri, vârstnicii au aruncat în curtea sediului PDL alimentele primite la alegeri * Pensionarii au cântat „veşnica pomenire” la adresa partidului de guvernământ *

Pe o ploaie aşa de puternică încât până şi câinii au căutat adăpost, o mână de pensionari gălăţeni a protestat, ieri, pe stradă. Nemulţumiţi de intenţia reducerii cu 15 la sută a pensiilor, dar şi de atitudinea magistraţilor Curţii Constituţionale, care nu se pronunţaseră joi, aşa cum se aşteptau toţi, pensionarii gălăţeni şi-au strigat, ieri dimineaţă, nemulţumirile în stradă. Protestul s-a desfăşurat înainte de a se afla verdictul favorabil al Curţii Constituţionale despre tăierea pensiilor.

* Pomana electorală, restituită

Iniţial, protestul organizat de către Asociaţia Pensionarilor 2007, se referea la un „marş al disperării”, însă, din cauza ploii, pensionarii au luat autobuzul şi s-au oprit direct în faţa sediului PDL. 

După ce au încercat poarta de metal, ferecată, şi au realizat că jandarmii nu îi vor lăsa să forţeze intrarea în curtea PDL, pensionarii au scos din portbagajul unei maşini mai multe alimente: punguţe cu legume, fructe, o tăviţă cu mici, pungi cu făină, zahăr, orez, o sticlă cu ulei şi chiar o doză de bere şi o sticlă de whisky. Pe toate le-au aruncat peste gardul PDL, „dedicând” fiecare produs câte unui lider democrat liberal.

„Aceasta este mâncarea pe care le-o vom oferi din partea pensionarilor. Avem aici varză şi morcovi pentru Elena Udrea, salată de cartofi pentru Boldea, pentru Nicu Toader, păstăi şi dovlecei, pentru Necula, fasole şi mere şi câteva felii de pâine neagră, că de acum vor fi la regim. Avem şi o banană pe care să o împartă între ei, mere şi un kiwi, deşi e păcat de el”.

„Aceasta este făina pe care am primit-o la alegeri, ne-au minţit, ruşine! Aceştia sunt micii, vi-i dăm vouă, aici este zahăr pe care îl oferim pentru a avea la cabinetele parlamentare cu ce să facă cafeaua… le mai dăm şi puţin vin… Sacrificăm din pensia noastră şi o portocală şi găleţile le restituim şi o sticlă de whisky, pentru domnul Băsescu, să o primească…”, a enumerat liderul asociaţiei, Constantin Ciucă, toate alimentele, materialele promoţionale şi băuturile aruncate peste gardul de metal, pe scara de intrare în sediul PDL.

În tot acest timp, sub ploaia torenţială, pensionarii au cântat „veşnica pomenire” la adresa preşedintelui ţării, a PDL, au scandat „şi-au bătut joc de popor/ăla mic şi ăla chior” şi „ne-aţi minţit!”, agitând „lista ruşinii”, a celor cinci parlamentari care au votat legile austerităţii: Mircea Toader, Marius Necula, Mihai Boldea, Carmen Axenie (PDL) şi Lurenţiu Chirvăsuţă (UNPR) 

*  Mulţumiri la PNL şi PSD

După exprimarea nemulţumirilor în ploaie, pensionarii au plecat, însoţiţi de cei aproximativ 16 jandarmi uzi ciuciulete (cărora pensionarii chiar le-au mulţumit, în finalul protestului, pentru că au stat în ploaie, după ei) s-au oprit în faţa PNL.

Aici au mulţumit în cor liberalilor pentru că nu au votat legile austerităţii. I-a întâmpinat fostul deputat din legislatura trecută, Emil Strungă, cel care le-a spus câteva cuvinte. Ulterior, pensionarii au făcut un popas şi la sediul PSD, de pe Domnească, din care au ieşit preşedintele filialei, Dan Nica şi senatorul Gheorghe Saghian. Oamenii şi-au spus păsurile, iar liderii social-democraţi i-au ascultat în ploaie, înţelegători.

Apoi, pensionarii au mers în faţa Prefecturii, cerând prezenţa prefectului în mijlocul lor. După câteva minute însă, muraţi de ploaie şi îngheţaţi de frig, ei au plecat la casele lor. Nu înainte ca liderul Asociaţiei Pensionarilor 2007, Constantin Ciucă, să anunţe că a intrat în greva foamei, în semn de protest şi că intenţionează să meargă, cu banii strânşi prin colectă publică, la Parlamentul European, pentru a arăta întregii Europe cum suferă pensionarii români.

Citit 1370 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.