A uitat că are 14 cartuşe în maşină

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri, în jurul orei 3.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Oancea  s-a prezentat, pe sensul de  intrare în ţară, un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească, C. Dumitru, în vârstă de 54 ani, care conducea un microbuz înmatriculat în Republica Moldova.

La controlul de frontieră, echipa mixtă de control formată din lucrători vamali şi poliţişti de frontieră, au descoperit ascunse sub bancheta din faţă a microbuzului 14 cartuşe cu glonţ având calibrul de 7,62 mm.

Bărbatul  a declarat că în cursul lunii martie 2010 a participat împreună cu alte persoane la o şedinţă de vânătoare pe teritoriul Republicii Moldova şi este posibil ca de atunci să fi rămas cartuşele în microbuz, el neavând cunoştinţă despre existenta lor.

Cartuşele au fost ridicate, de către inspectorii vamali, în vederea confiscării şi predate poliţiştilor de frontieră, care vor face expertiza balistică.  Bărbatului i s-a întocmit  dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată, iar cercetările sunt continuate de către poliţişti.

Citit 567 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.