Navetiştii, cei mai afectaţi

Navetiştii, cei mai afectaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu salarii diminuate până la nivelul celor din 2006, cu naveta decontată doar pe trei sferturi şi cu povara taxelor mărite în cârcă, dascălii navetişti vor resimţi cel mai dur măsurile de austeritate ale Guvernului.

Dacă toţi angajaţii şcolilor vor avea salariile diminuate cu 25 la sută, cadrele didactice care predau în altă localitate decât cea unde au domiciliul vor fi nevoite să dea bani din buzunarul propriu, ca să ajungă la clasă.

Lor le va fi decontată naveta doar în proporţie de 75 la sută.  Asta în condiţiile în care în judeţul Galaţi există profesori – de exemplu, la Oancea şi la Drăghuşeni – care, în decursul anului 2010, nu şi-au primit banii de navetă câteva luni la rând.

Conform Legii nr. 118, profesorii nu vor mai beneficia de o reducere cu 50 la sută a 6 bilete de călătorie pe an, cu trenul, dus-întors, ci doar de o reducere cu 25 la sută.

Cadrele didactice nu vor mai primi în acest an nici sprijinul financiar de 100 de euro, destinat achiziţionării de materiale didactice, mai stabileşte actul normativ.

De asemenea, începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi nu se mai acordă ajutoare sau, după caz, indemnizaţii la ieşirea la pensie.

Inspectorul şcolar general Doru Resmeriţă (FOTO) precizează că reducerile de 25 la sută vizează atât salariile de bază, cât şi alte indemnizaţii, ca exemplu, cea de conducere.

Citit 1458 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.