Topul liceelor, cu greşeli

Topul liceelor, cu greşeli
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Topul neoficial al liceelor din ţară, realizat de un producător autohton de software educaţional şi de siteul AdmitereLiceu.ro, conţine greşeli, ne-a semnalat un profesor gălăţean. Săptămâna trecută, Intuitext a propus un top naţional, şi unul pe fiecare judeţ în parte, realizat pe baza rezultatelor obţinute la Bacalaureat, a mediei de admitere sau a participărilor la olimpiade.

Profesorul de matematică Mitică Dudău (FOTO), de la Colegiul Naţional „Costache Negri”, ne-a semnalat că unele date prezentate pe siteul www.admitereliceu.ro sunt eronate. Mitică Dudău a dat ca exemplu chiar o medie de 4, cu care s-ar fi intrat la clasa a IX-a la „Pedagogic”, pe când ultimele medii cu care s-a intrat, de fapt, la acest liceu nu au fost mai mici de 8.

„Dacă datele ar fi corecte, atunci Colegiul «Costache Negri» ar trebui să se plaseze undeva pe locul 2 pe judeţ (după Colegiul „Vasile Alecsandri”, n.r.). De altfel, dacă luăm în consideraţie criteriile propuse de iniţiatorii topului, atunci departajarea pentru locul 2, la nivelul judeţului nostru, se face foarte greu, şanse egale având mai multe instituţii de învăţământ: Colegiul «C. Negri», Colegiul «Cuza», Colegiul «Mihail Kogălniceanu», Liceul «Spiru Haret« din Tecuci şi Colegiul «Calistrat Hogaş» Tecuci”, consideră fostul inspector şcolar general adjunct.

Mitică Dudău îi sfătuieşte pe elevi şi părinţi să nu se încreadă în topurile neoficiale de acest gen şi să urmărească datele înscrise în Broşurile de admitere, tipărite anual de Ministerul Educaţiei, care conţin informaţiile corecte şi complete despre ultimele medii de admitere la clasa a IX-a.

Citit 1807 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.