Legenda spune că, pe la începutul anilor 400, viitorul împărat bizantin Leon cel Mare se plimba într-o grădină aflată în imediata apropiere a zidurilor Constantinopolului.
Acolo ar fi întâlnit un orb însetat, care i-a cerut apă. Pe când căuta împrejur, lui Leon i s-a arătat Maica Domnului, care i-a spus unde să găsească un izvor. Leon a luat apă în căușele mâinilor, i-a dat să bea orbului, i-a spălat ochii și acestuia i-a revenit vederea.
Mai târziu, când a devenit Leon I Tracul, împăratul Bizanțului a pus să se ridice o biserică deasupra izvorului miraculos. Biserica este în picioare și astăzi, iar de ea se leagă nenumărate minuni.
În zilele noastre, după liturghie, preotul sfințește unul sau mai multe recipiente pline cu apă. Participanții la slujbă iau apa cu ei acasă și se spală pe locurile suferinde, în speranța vindecării.
În România există mai multe izvoare tămăduitoare în incinta unor biserici. Cea mai apropiată de Galați este biserica "Buna Vestire" din Brăila, unde se adună anual mii de credincioși.