Începe festivalul naţional studenţesc de teatru!

Începe festivalul naţional studenţesc de teatru!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un regal cu invitaţi din SUA şi Ucraina *

Ediţia a treia a Zilelor Teatrului Studenţesc de la Galaţi se va desfăşura, începând de luni dimineaţă, sub semnul aniversării unui deceniu de la înfiinţarea Departamentului de Teatru al Facultăţii de Arte gălăţene.

În sala studio a facultăţii (aflată în perimetrul Facultăţii de Mecanică), de luni, ora 9,00, până joi, ora 20,30, se va mânca teatru pe pâine! În ediţia aceasta, în ciuda greutăţilor mari legate de criza economică, vom avea parte de prezenţa la Galaţi a unui profesor american de teatru: David Chambers, de la Yale School of Drama, regizor.

Profesorul universitar va desfăşura mai multe ateliere de lucru cu studenţii şi cu amatorii de teatru, sub genericul „Mit şi măşti în teatrul lui  Shakespeare”. Un workshop internaţional va fi susţinut şi de prof. Yurii Starostin, de la Universitatea Naţională de Teatru, Cinema şi TV din Kiev – cunoscut centru al teatrului clasic, aflat sub zodia lui Stanislavschi.

Va fi prezent în festival şi prof. univ. dr. Alexa Visarion, şeful Şcolii Doctorale a UNATC Bucureşti. Spectacole de teatru studenţesc, cu trupe din Galaţi, Iaşi, Bucureşti, mese rotunde, vor constitui un program foarte încărcat al festivalului gălăţean, realizat de Universitatea „Dunărea de Jos” şi Catedra Institutului Internaţional de Teatru  UNESCO, care a reuşit performanţa aducerii invitaţilor străini.

Un eveniment aparte îl constituie acordarea, joi, titlului de doctor honoris causa al Universităţii „Dunărea de Jos” profesorului Chambers.

Citit 767 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.