Mediciniştii pun panouri solare pe decanat

Mediciniştii pun panouri solare pe decanat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Studenţii medicinişti au câştigat bani de la Rompetrol pentru a monta panouri solare pe decanat * Proiecte periodice, care marchează diverse momente din calendarul medical internaţional * Un congres studenţesc e pe punctul de a începe şi alte două sunt în plan, pentru anul universitar 2010-2011 *

Societatea Studenţilor Medicinişti din Galaţi are ceva mai mult de un an de la înfiinţare şi circa 290 de membri, dintre care jumătate implicaţi în acţiunile desfăşurate periodic. Cel mai nou proiect mare pe care l-au desfăşurat mediciniştii gălăţeni este unul care se va concretiza printr-o amenajare ecologică, cu o valoare destul de ridicată.

„Finanţarea pe care am obţinut-o este de peste 28.000 de lei. Proiectul constă în montarea de panouri solare pe clădirea decanatului, în vederea obţinerii de energie într-un mod mai ieftin, eficient şi ecologic”, ne-a spus şeful departamentului de Sănătate din cadrul SSMG, Ioana Chiriac (FOTO).

Banii vor veni de la Rompetrol, compania care a iniţiat concursul de proiecte şi care a crezut în planul propus de mediciniştii gălăţeni, încredinţându-le o sumă destul de însemnată, dacă ne gândim că vorbim despre o organizaţie studenţească.

În cadrul aceluiaşi proiect, mediciniştii au câştigat şi logistică, cu ajutorul căreia şi-au îmbunătăţit dotarea sediului din corpul W al Facultăţii de Mecanică din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Ce probleme va rezolva acoperirea clădirii decanatului cu panouri solare? Potrivit SSMG, „proiectul propus acoperă necesarul de energie termică destinat creării unui climat propice activităţilor în cadrul sălilor de studii pe timpul sezonului rece. Folosirea sistemului de încălzire solară suplimentată de cea electrică arată posibilitatea utilizării energiilor curate astfel încât să protejăm mediul şi să promovăm aplicarea acestor principii pe scară cât mai largă”.

În plus, utilizarea acestei tehnologii are o perioadă mare de funcţionare (până la 20 de ani), nu prezintă pericol de incendiu sau explozie - totul pentru costuri minime de exploatare şi întreţinere.

Alte două congrese şi proiectele periodice

„Avem în plan pentru anul universitar în curs alte două congrese, în afara celui care va începe pe 4 noiembrie. Este vorba despre acţiuni care li se vor adresa în special colegilor noştri de la specializările Stomatologie şi Farmacie”, ne-a declarat preşedintele SSMG, Ştefan Roşca.

„Apoi, avem şi proiectele care marchează diversele zile de luptă împotriva unor boli (urmează acţiuni pentru Ziua de Luptă împotriva Diabetului, pe 14 noiembrie) sau a unor obiceiuri nesănătoase, cum ar fi fumatul”, a conchis  Ioana Chiriac.

Citit 567 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.