La 2 ani, deja învaţă să înveţe

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În Galaţi, copiii care nu au împlinit 3 ani pot merge la propria lor grădiniţă. Centrul educaţional FasTracKids, deschis recent şi în oraşul nostru, are un program special destinat prichindeilor cu vârsta cuprinsă între 2 – 3,6 ani, numit Tots.

Programul Tots este unul de tranziţie, care-i pregăteşte pe cei mici pentru următoarea etapă de învăţare FasTracKids, după ce împlinesc trei ani şi jumătate.

Practic, 10 copilaşi sunt reuniţi într-o grupă. Ei sunt îndrumaţi de două doamne instructor, dar lecţiile „se predau” de la sine, cu ajutorul calculatorului şi al imaginilor proiectate pe un imens ecran interactiv.

„Cei mici sunt pur şi simplu fascinaţi de ecranul sensibil la atingerile lor”, povesteşte una dintre instructoare. Spre deosebire de programul Core, destinat puştilor ceva mai în vârstă, lecţiile Tots durează doar o oră săptămânal şi sunt grupate pe anumite teme, precum Astronomie, Biologie, Literatură creativă, Matematică, Obiective şi lecţii de viaţă, Ştiinţe Naturale.

Ceea ce-i fascinează pe părinţi este faptul că, deşi nu au voie să-i însoţească pe copii în sala de clasă, îi pot urmări pe aceştia tot timpul, pe un LCD din sala de aşteptare, unde se transmit imagini live de la ora de curs. De altfel, micuţii participă ei înşişi la sesiuni de câteva minute de filmare, momente integrate în desfăşurarea lecţiei.

Atât psihologii din Statele Unite ale Americii, care au conceput programul, cât şi profesorii din ţările care au preluat FasTracKids-ul, au descoperit numeroasele beneficii ale acestui tip de educaţie complementară.

Printre acestea se numără faptul că dezvoltă concentrarea, comunicarea, respectul de sine şi abilităţile sociale. De asemenea, îi ajută pe copii să devină independenţi, oferindu-le, în acelaşi timp, un mediu distractiv.

Părinţii trebuie să mai ştie că metoda didactică promovată de acest program este una inovativă, numită Zigzag educaţional. Cu alte cuvinte, copiii adună informaţii prin expunere la forme de învăţare vizuale, auditive şi kinestezice, care satisfac necesităţile diferitelor siluri de învăţare.

Citit 695 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.