Culturi diferite, ţeluri comune

Culturi diferite, ţeluri comune
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi vin din spaţii culturale diferite, profesori români, turci, polonezi, spanioli, sloveni, lituanieni şi bulgari au găsit cea mai potrivită punte de comunicare, în cadrul proiectului „Let’s CreEducate!”.

Iniţiatorii proiectului de tip Comenius sunt chiar cadre didactice gălăţene, de la Şcoala Nr. 29 „Sf. Ana”, profesoara de engleză Artemiza Lovin şi cele două directoare, Cătălina Caragea şi Mariana Mihai.

Cum gălăţenii le-au propus colegilor din celelalte ţări să încerce să înveţe împreună cum să-şi valorifice propria identitate culturală în contextul diversităţii europene, ei au fost primele gazde în cadrul proiectului. În final, profesorii învaţă unii de la alţii să le predea copiilor într-un mod creativ, pentru a-i ajuta pe aceştia să-şi dezvolte potenţialul de învăţare.

Cărţi de identitate

Astfel, prima întâlnire dintre cei 20 de profesori parteneri a avut loc în prima parte a lunii noiembrie, la Şcoala 29. Pentru a se cunoaşte mai bine, reprezentanţii fiecărui stat partener şi-au prezentat ţara, oraşul şi şcoala.

Proiectul „Let’s CreEducate!” este astfel conceput încât, în următorii 2 ani, adică pe tot parcursul derulării sale, toţi partenerii să aibă oportunitatea de a-şi ilustra cultura, stilul de viaţă, tradiţiile şi obiceiurile.

Gălăţenii au făcut-o la această întâlnire, arătându-le oaspeţilor nu doar oraşul, dar şi unele dintre cele mai frumoase zone montane din România.

La întâlnirea de la şcoală, toate cadrele didactice ale şcolii s-au implicat cu dăruire şi entuziasm, expunându-şi munca lor de la catedră, concretizată în diverse proiecte sau materiale. Nu au lipsit de la acest schimb de experienţă inspectori şcolari, dar nici directori şi cadre didactice de la grădiniţele „Motanul încălţat” şi „Parfumul teilor”.

Oaspeţii au apreciat atât ospitalitatea şi generozitea profesorilor, cât şi dotarea şi utilarea şcolii pe care au vizitat-o. Binevenită a fost şi discuţia profesorilor străini cu viceprimarul Nicuşor Ciumacenco, la sediul Primăriei, de la care au aflat coordonate complete despre oraşul de la Dunăre.

Citit 808 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.