Studenţii trag de Băsescu

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Studenţii apelează la preşedinţie pentru a-şi recâştiga drepturile. Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), din care face parte şi Liga Studenţilor de la Universitatea „Dunărea de Jos”, solicită preşedintelui Traian Băsescu, printr-o scrisoare deschisă, includerea unor amendamente la prezentul proiect de lege pentru ca studenţii să nu îşi piardă drepturile câştigate cu mare efort în trecut.

De asemenea, studenţii îşi manifestă dorinţa de a avea o întrevedere pentru a putea detalia şi argumenta aspectele de maximă importanţă.

„Atragem atenţia că principiul parteneriatului cu studenţii este în spiritul Pactului pentru Educaţie, semnat cu bună credinţă de către ANOSR şi stipulat, de altfel, în Strategia Educaţie şi Cercetare pentru Societatea Cunoaşterii, Capitolul 9.3: «Studenţii trebuie să devină o prezenţă activă, nu numai în organele de decizie colectivă (consilii profesorale, Senat), unde adesea votul lor nu contează, ci şi în managementul executiv al instituţiei»”, se arată într-un comunicat de presă al ANOSR.

Reprezentanţii studenţilor mai spun că „deşi în textul legii este specificat clar că studenţii sunt parteneri în comunitatea academică, constatăm cu dezamăgire că acest aspect este lipsit de coerenţă şi echitate, şi mai mult acest principiu mai sus menţionat, nu este RESPECTAT.

Studenţii sunt excluşi din cele mai importante foruri de decizie şi anume comisia/modalitatea de alegere a rectorului şi consiliul de administraţie al universităţii”.

„Considerăm că studenţii trebuie să fie reprezentaţi în proporţie de minim 25 la sută în toate structurile şi mecanismele cu rol decizional, executiv sau consultativ. Aceştia reprezintă mai bine de 90 la sută din comunitatea academică, iar reprezentarea studenţilor este un drept fundamental pe care nu suntem dispuşi să îl pierdem”, a declarat Daniela Alexe, preşedinte ANOSR.

Citit 669 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.