Zilele Medicale Gălăţene

Zilele Medicale Gălăţene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri, la ora 13, au debutat Zilele Medicale Gălăţene, ediţia 2010. Ceremonia de deschidere a avut loc în amfiteatrul proaspăt reabilitat al  Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi.

La prezidiul evenimentului au stat preşedintele Consiliul Judeţului, Eugen Chebac, primarul Dumitru Nicolae, decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie Galaţi, prof.dr. Aurel Nechita şi preşedintele Colegiului gălăţean al Medicilor, prof. dr. Dumitru Cristea, moderator al festivităţii. De altfel, la spital a fost prilej de sărbătoare şi pentru că patronul său spiritual este Sfântul Apostol Andrei, pe care creştinii l-au prăznuit ieri.

Preşedintele CJ a vorbit despre dorinţa şi puterea de a schimba lucrurile în bine, despre modul în care ar trebui finanţată Sănătatea gălăţeană şi a anunţat că, indiferent ce se vorbeşte, salariile pe noiembrie se plătesc. 

Pe durata discursurilor preşedintelui CJ şi primarului, a fost proiectat un scurt document video care ilustra istoria Spitalului Clinic de Urgenţă, de la înfiinţarea sa, din anul 1972. 

Decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie, dr. Aurel Nechita, a prezentat o listă a tuturor celor 37 de absolvenţi gălăţeni care au devenit rezidenţi în Franţa, Germania, dar şi în ţară, în centre importante cum sunt Bucureşti şi Iaşi.

„Bravo lor şi … bravo nouă”, aşa se  încheia prezentarea rezidenţilor. Cei 80 de medici care vor absolvi anul acesta au promis că vor reuşi la rezidenţiat în proporţie mai mare de 80 la sută, cum au făcut colegii lor”, a mai spus prof. dr. Nechita.

Medicii seniori ai Galaţiului au avut şi ei o parte importantă în cadrul ceremoniei. În cadrul Zilelor Medicale Gălăţene vor fi prezentate, până vineri, 73 de lucrări de specialitate, semnate de medici din Galaţi, Iaşi şi Bucureşti.

Citit 969 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.