Târgul liceelor europene de elită

Târgul liceelor europene de elită
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Sâmbătă şi duminică, la Bucureşti, elevii de gimnaziu şi de liceu din întreaga ţară pot consulta gratuit oferta unor instituţii şcolare din străinătate *

Elevii de gimnaziu ori de liceu din întreaga ţară şi părinţii lor n-ar trebui să rateze târgul cu oferte educaţionale organizat, la acest sfârşit de săptămână, în Bucureşti.

Burse de până la 50  la sută din costul taxelor şcolare, tabere de vară şi diferite cursuri, aceasta este oferta reprezentanţilor celor mai importante licee din Europa.

Aceştia vor fi prezenţi la Bucureşti, în perioada 11-12 decembrie, pentru a recruta elevi români care îşi doresc să îşi continue studiile în străinătate.

Târgul liceelor de elită din Europa, organizat de Integral Programe Educaţionale, va fi deschis sâmbătă şi duminică la Hotel Hilton, între orele 10,00 şi 16,00.

Burse pentru elevii merituoşi

La eveniment vor fi prezenţi reprezentanţii unor şcoli renumite, precum Brooke House College, Cambridge & CATS Canterbury, Kent College din Marea Britanie, Schule Schloss Salem din Germania, Institut auf dem Rosenberg sau Lyceum Alpinum Zuoz din Elveţia.

Cele mai multe instituţii de învăţământ vin cu o ofertă de nerefuzat pentru elevii români cu rezultate excepţionale: burse care acoperă în proporţie de 15-50 la sută costurile de şcolarizare.

Bursa se obţine, după caz, pe baza rezultatelor şcolare anterioare, a unui portofoliu personal, dar şi a unui examen de limbă străină şi/sau a unui alt examen la o anumită disciplină

De regulă, cursurile încep în septembrie 2011, dar sunt şi şcoli care le cer cursanţilor să vină la ore chiar din ianuarie 2011. Unele şcoli propun cursuri originale, precum Şcoala de Arte Vizuale şi Actoriceşti din cadrul CATS Canterbury şi Cambrige, care vine cu o ofertă de un an pregătitor în domeniul Artei – Artă Dramatică, Design, Design Grafic, Modă, Muzică şi un curs pregătitor pentru Master în domeniul Artei şi Designului.

Limbi străine cu nativi

În afara programelor de studiu la nivel de gimnaziu şi de liceu, oferta partenerilor Integral Programe Educaţionale cuprinde numeroase tabere de limbi străine.

Astfel, cei interesaţi pot studia engleza în Marea Britanie, Malta, Irlanda, SUA, Africa de Sud, Australia sau Canada, germana în Germania sau Austria, spaniola în Spania, franceza în Franţa ori Elveţia, italiana în Italia, rusa în Rusia.

Tabere sportive, artistice sau recreative

Taberele de limbi străine propun o alternativă educativă de petrecere a vacanţelor pentru copii cu vârste cuprinse intre 7 şi 17 ani şi pentru familii. Cursurile de limbă engleză, spaniolă, germană, franceză sau italiană pot fi studiate în peste 15 ţări din lume.

Pentru cei pasionaţi de sport, există tabere care oferă posibilitatea de a practica sportul preferat şi de a experimenta ceva nou: canoe, rafting, echitaţie, surf, golf, buggy, alpinism sau paragliding.

Există şi tabere care oferă cursuri de actorie, muzică, dans sau fotografie. Iar părinţii care îşi doresc să-şi cunoască mai bine copiii şi să se apropie de ei pot alege tabere de limbi străine pentru părinţi şi copii, care oferă activităţi dedicate de familie.

Consultanţă gratuită

În cadrul Târgului liceelor de elită din Europa vor avea loc şi numeroase prezentări ale programelor de studiu din oferta participanţilor şi sesiuni gratuite de consultanţă pentru pregătirea dosarului de admitere, prin intermediul consultanţilor educaţionali ai Integral Programe Educaţionale. Intrarea este gratuită, iar înregistrarea se poate face la www.world-education.ro sau www.integraledu.ro.

Citit 1658 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.