Ghinion la drumul mare

Ghinion la drumul mare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe adresa redacţiei am primit o scrisoare în care gălăţeanul Marian Tase ne relatează nefericita experienţă prin care a trecut pe 2 decembrie.

Nefericită, atât din cauză că era să îşi piardă viaţa, dar şi pentru că, după sperietura trasă, a mai fost supus de către sistemul birocratic românesc unui adevărat test al nervilor.

„În seara de 02.12.2010, la ora 19.00, se pare că am avut ghinionul să fiu plouat cu copaci în timp ce mă deplasam cu maşina proprietate personală marca Ford Focus dinspre Patinoar înspre Micro 39”.

„În urma coliziunii s-au înregistrat o serie de pagube (dovadă stau pozele, maşina, dar şi actele eliberate de poliţie, inclusiv martorii). Spaima mea a fost una pe cinste… era să mor”, ne-a scris omul, iar creanga groasă, care a spart parbrizul, este o dovadă elocventă a pericolului real. 

După răzbunarea naturii, urmează cea a statului…

„Am oprit un echipaj de poliţie GL-29035, au observat foarte clar dezastrul, m-au lăsat să aştept 30 de minute, au verificat prin staţie proprietarul maşinii avariate, au chemat personalul de la ADP să facă curăţenie şi să înlăture crengile, apoi au plecat fără nici un răspuns!”.

„Am sunat la 112, iar cei de acolo m-au pus în legătura cu cei de la Secţia 5 de Poliţie unde m-am şi prezentat pentru eliberarea documentelor, asta în jurul orei 20.00”, mai spune omul. Acesta a ajuns la apogeul nervilor când s-a dus la Primărie:

„De la administraţia Domeniului Public m-au trimis la Primărie, refuzându-mi petiţia scrisă pe motiv că ei se ocupă de copaci doar cu acordul inspectorului de mediu din cadrul Primăriei, cei de la Primărie m-au trimis la Consiliul Local Galaţi”.

„Până şi înscrierea în audienţă la primar a fost o adevărată luptă: doamnele de acolo şi-au motivat refuzul de a mă înscrie în audienţă pe motiv că este unul extrem de stupid, spunându-mi că dacă vroiam să fac ceva în privinţa copacilor respectivi adresam din timp, înainte de a se întâmpla cu mine, o somaţie pentru defrişare sau curăţire!”. 

De la purtătoarea de cuvânt a Primăriei, Nicoleta Manole, am aflat: „Domnul a depus o sesizare şi la Primărie, pe 3 decembrie, iar cererea sa este dată spre soluţionare, trebuie analizată”.

„În astfel de cazuri, procedura este următoarea: persoana care se consideră păgubită adresează o sesizare Primăriei, la care se ataşează documentele – actele de proprietate ale maşinii, asigurările etc”. Formalităţile fiind îndeplinite, rămâne de văzut cum se va soluţiona cererea.

Citit 840 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.