S-a redeschis policlinica Spitalului Judeţean
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

S-a redeschis policlinica Spitalului Judeţean
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După un an şi jumătate de la începerea lucrărilor de reabilitare, ieri s-a inaugurat ambulatoriul Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi. Lucrările s-au realizat cu fonduri europene şi co-finanţare din partea Consiliului Judeţului (CJ).

Potrivit managerului Spitalului Judeţean, dr. Călina Lazarovici, de săptămâna viitoare va începe mutarea în sediul reabilitat al ambulatoriului. Pacienţii sunt aşteptaţi la consultaţii în spaţiul reabilitat începând cu data de 3 ianuarie. În ultimele 18 luni, cabinetele din policlinică au funcţionat în spital, fapt care a creat un trafic intens, dar inevitabil, al gălăţenilor în spaţii unde ar fi trebuit să aibă acces doar în timpul programului zilnic de vizită.   

La festivitatea de inaugurare au fost prezenţi echipa managerială a Spitalului Judeţean, preşedintele CJ, Eugen Chebac şi membrii ai echipei de implementare a proiectului, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, dr. Valentin Boldea şi medici ai Spitalului Judeţean. Evenimentul nu s-a bucurat totuşi de un prea mare interes în rândul medicilor şi al oficialităţilor locale, astfel că amfiteatrul Spitalului Judeţean a rămas pe trei sferturi gol.

Preşedintele CJ a declarat că termenul de 16 luni, stabilit iniţial pentru renovarea policlinicii nu a fost respectat din pricina faptului că anumite proceduri de achiziţie a aparaturii medicale au fost contestate, iar rezolvarea situaţiei a durat. 

Cât a costat?
Per total, s-au cheltuit 10.685.084,90 lei pentru modernizarea spaţiilor şi dotarea cabinetelor, valoarea co-finanţării din partea Consiliului ajungând la 2.414.036,70 lei. În acest moment, ambulatoriul are 40 de cabinete în care se vor asigura consultaţii şi tratament în 28 de specialităţi medicale.

Ce servicii oferă ambulatoriul?
În policlinica Judeţeanului, există cabinete care corespund tuturor secţiilor din spital. Puteţi beneficia, deci, de consult şi tratament în probleme de sănătate legate de: cardiologie, neurologie, oncologie, diabet şi boli de nutriţie, geriatrie, hematologie, chirurgie de diverse specialităţi, otorinolarigologie (ORL), oftalmologie, urologie, gastroenterologie, nefrologie etc. Unele dintre specialităţi, cum ar fi oncologia, vor funcţiona în cadrul cabinetelor de medicină internă.

„Deşi în spital nu există secţii cu paturi pe specialităţi medicale ca dermatovenerologie, psihiatrie şi alergo-imunologie, avem cabinete în ambulatoriu, unde pacienţii pot beneficia de asistenţă medicală de specialitate”, a precizat dr. Lazarovici.  

Programarea consultului, afişată electronic?
Pe holurile ambulatoriului au fost montate panouri electronice, care ar putea fi folosite pentru a implementa un sistem de organizare şi afişare a ordinii în care pacienţii urmează să intre la consultaţii. De asemenea, am putut vedea că în cabinetele de stomatologie şi oftalmologie au fost aduse scaune speciale şi instrumente noi. Potrivit prezentării realizate de Consiliul Judeţului, toate cabinetele au fost dotate cu aparatură medicală modernă şi mobilier nou.

Ambulatoriul are şi un angio-RMN, aparat medical cu care medicii radiologi vor putea efectua investigaţii de înaltă performanţă. Pe lista de dotări medicale apar, printre altele, şi un video colonoscop, un ecocardiograf, un electrocardiograf portabil cu interpretare şi un fluoroscop urologic "C arm".

Probleme încă nerezolvate
Deşi modernizarea ambulatoriului este un pas înainte, problemele de la Judeţean nu sunt nici pe departe rezolvate. Numărul medicilor care consultă nu este momentan suficient de mare. Spre exemplu, spitalul are un singur chirurg pentru cazurile de chirurgie buco-maxilo-facială. În plus, susţine, directorul-executiv al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, dr. Valentin Boldea, normele care reglementează modul de lucru în policlinică nu sunt bine alcătuite.  

„Va trebui să avem şi o modificare de legislaţie, astfel încât partea de ambulatoriu să beneficieze de o finanţare cât mai bună din partea Casei de Asigurări de Sănătate.  Dacă vom merge în continuare pe aceleaşi restricţii, cu patru consultaţii pe oră şi maxim 28 de consultaţii pe zi, vom ajunge la aceleaşi cozi interminabile la cabinetele medicilor specialişti şi la contramandări de două sau chiar trei luni. Atunci când vorbim despre diabetici sau de cardiaci, este clar că nu sunt bolnavii care să poată aştepta. Autorităţile publice ar trebui să găsească soluţii pentru a deschide şi alte ambulatorii de specialitate. Trebuie să devenim competitivi cu mediul medical privat, care se dezvoltă într-un alt ritm. Dacă nu o facem, privatul ne va lua faţa”, a declarat directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publice Galaţi, dr. Valentin Boldea.

Citit 5192 ori Ultima modificare Joi, 15 Decembrie 2011 23:05

21 comentarii

 • postat de un om
  Duminică, 18 Decembrie 2011 19:16
  Mai @daniel, hotaraste-te nene sau tanti , odata, cum te cheama ? daniel, vasile, sonia sau elena ?!?
  0
  0
  Raportează
 • postat de FLO
  Sâmbătă, 17 Decembrie 2011 10:45
  hoooooooooooo!!!! ca l-ati inrosit de tot pe chebac cu pupaturile!
  nerealizarile domnului chebac nu le spune nimeni!!??
  de exemplu canalizarile si alimentarea cu apa a judetului!
  alt exemplu drumul galati-tecuci, este varza, atat cel prin independenta cat si cel prin pechea, chiar daca au fost refacuti 20 km din 80!! ca de exemplu drumul spre cavadinesti! etc etc!!!
  va multumim domnule chebac !!!
  VA PUP SI EU!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de andreea
  Vineri, 16 Decembrie 2011 21:49
  suntem si noi in rand cu oamenii daca as putea spune asa.. bun .. felicitari Domnului Chebac
  0
  0
  Raportează
 • postat de alina
  Vineri, 16 Decembrie 2011 20:30
  sa speram ca acesta este doar inceputul in progresul notru, al galatenilor. ai nostri consilieri sa speram ca vor avea capacitatea necesara incat sa il sprijine pe Chebac
  0
  0
  Raportează
 • postat de narcisa
  Vineri, 16 Decembrie 2011 19:49
  Felicitari domnului Eugen Chebac pentru reusita lui si sa fie sanatos si sustinut de colegi in continuare pentru cat mai multe realizari.
  0
  0
  Raportează
 • postat de carina
  Vineri, 16 Decembrie 2011 19:48
  Eugen Chebac trebuie sa fie sustinut de colegi sa ramana in continuare la carma CJ pentru ca a demonstrat ca se pot face lucruri frumoase pentru oras si pentru noi toti.
  0
  0
  Raportează
 • postat de vasile
  Vineri, 16 Decembrie 2011 19:47
  Refacere ambulatorului este cu adevarat un succes realizat de domnul Eugen Chebac si nu numai de el ci si de intreg personalul CJ care sub comanda sa a demonstrat ca se pot face lucruri frumoase.
  0
  0
  Raportează
 • postat de roata albastra
  Vineri, 16 Decembrie 2011 19:37
  BRAVO! TINETI-O TOT ASA!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Suspin!
  Vineri, 16 Decembrie 2011 17:37
  Când putem,nu aveam,când avem nu putem,din punct de vedere financiar.Așa că tot sirenele de la SMURD și Salvare va rămâne soluția.Moartea este mai ieftină pentru bătrânii pensionari,coplata fiind eșafodul plecări spre cimitir.
  0
  0
  Raportează
 • postat de eu
  Vineri, 16 Decembrie 2011 17:26
  O reusita de admirat.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ana
  Vineri, 16 Decembrie 2011 16:10
  acum ca avem ambulatoriu nou avem si personal pregatit, ca aici stam cam prost!
  0
  0
  Raportează
 • postat de irina
  Vineri, 16 Decembrie 2011 16:08
  o realizare pentru orasul Galati, astfel incat sa putem beneficia de o activitate normala si corecta pentru noi pacientii.
  0
  0
  Raportează
 • postat de gica
  Vineri, 16 Decembrie 2011 16:00
  reabilitarea ambulatoriului era necesara
  0
  0
  Raportează
 • postat de laurentiu
  Vineri, 16 Decembrie 2011 15:54
  Reabilitarea acestui Ambulatoriu este o premiera atat pentru oras, cat si pentru sistemul medical galatean. De acum inainte, rezolvarea problemelor pacientilor sta doar in mana medicilor si mi-as dori ca toti cei care vor trece pragul acestui ambulatoriu sa poata sa spuna ca au beneficiat de servicii medicale de calitate si de o ingrijire adecvata.
  0
  0
  Raportează
 • postat de daniel
  Vineri, 16 Decembrie 2011 15:42
  @ flo
  nu trebuie sa fii angajatul nimanui ca sa faci un comentariu la o anumita stire in care se vorbeste despre ce se mai intampla in orasul tau. Indiferent de cine conduce CJ, daca reuseste sa faca ceva pt Galati e foarte bine. Renovarea policlinicii este un lucru laudabil.
  0
  0
  Raportează
 • postat de flo
  Vineri, 16 Decembrie 2011 14:51
  ce pupaciosi vad ca posteaza pe aici!!! sunteti angajatii consiliului si v-a pus sefuletu sa postati!? ca prea vorbiti toti aceeasi limba!!
  raportat la articol este intr-adevar un lucru benefic, poate ne-am bucura de un ,,mediu benefic si sanatos", (dupa cum crede cineva pe aici), daca si medici nostrii ar avea o mentalitate la standarde europene (dupa cum crede altcineva!)!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de elena
  Vineri, 16 Decembrie 2011 14:32
  In sfarsit un ambulatoriu la standarde europene! Si bine ar fi ca acesta sa fie doar inceputul.
  0
  0
  Raportează
 • postat de daniel
  Vineri, 16 Decembrie 2011 13:16
  este un semn bun pentru sistemul sanitar galati, speram sa mai auzim vesti bune de la CJ in ceea ce priveste modernizari in spitalele galatene.
  0
  0
  Raportează
 • postat de sonia
  Vineri, 16 Decembrie 2011 13:14
  un pas inainte pentru sistemul nostru sanitar, un lucru benefic atat pentru bolnavi cat si pentru personal.
  0
  0
  Raportează
 • postat de vasile
  Vineri, 16 Decembrie 2011 13:09
  un proiect greu, ambitios dar dus la bun sfarsit datorita celor implicati in realizarea lui.
  0
  0
  Raportează
 • postat de gogo
  Vineri, 16 Decembrie 2011 13:03
  Ambulatoriul, zonă a spitalului care nu a mai fost renovată de foarte mult timp, a fost într-un amplu proces de modernizare, după ce Consiliul Judeţean (CJ) a reuşit atragerea unor fonduri europene pentru finanţarea lucrărilor. Ne bucurăm că s-au terminat lucrările de renovare şi că în sfârşit ne vom bucura de un mediu sănătos aşa cum se cuvine.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.