Cum ajung moldovenii la tarabele din pieţele gălăţene?

Cum ajung moldovenii la tarabele din pieţele gălăţene?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii care sunt doar persoane fizice nu pot închiria tarabă cu licenţă în pieţe, iar producătorii trebuie să prezinte certificatul eliberat de primăria de domiciliu pentru a dovedi că vând marfa proprie. Moldovenilor care trec zilnic Prutul le este, însă, mai uşor să-şi ia tarabă. Plătesc la fel ca şi cetăţenii români – între 1,9 şi 2,6 lei pe metru pătrat de tarabă – dar nu trebuie să prezinte documente justificative. Totul se face în baza legii 10/2010 care a ratificat tratatul încheiat între guvernele României şi R.Moldova cu privire la micul trafic de frontieră, semnat la Bucureşti pe 13 noiembrie 2009. 

Cât despre mărfurile pe care moldovenii nu au voie să le introducă în ţară…

„Aceste persoane nu au dreptul de a comercializa în pieţele noastre alcool sau tutun. Tocmai de aceea nici nu expun aceste mărfuri pe tarabe, ci le ţin ascunse în genţi. Iar personalul pieţei nu este autorizat să îi percheziţioneze”, a precizat directorul comercial al Administraţiei Pieţelor Galaţi, ing. Viorica Pârlog.

Moldovenii mai scot, însă, câte un pachet de ţigări pe tarabă ca să ştie tot gălăţeanul ce-ar putea cumpăra, la preţuri mai mici decât în magazinele noastre.

Citit 2040 ori Ultima modificare Marți, 04 Septembrie 2012 16:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.