Asigurarea de sănătate pentru şomeri

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă nu aveţi încă asigurare de sănătate, va trebui să scoateţi bani din propriul buzunar pentru aproape toate serviciile de asistenţă medicală care vă sunt necesare.

Veţi fi obligaţi, în primul rând, să achitaţi contravaloarea consultaţiei  medicului de familie. Veţi plăti, de asemenea, pentru cea a medicului specialist, dacă este necesară, dar şi pentru fiecare zi petrecută în spital şi pentru eventualele intervenţiile chirurgicale suferite.

De fapt, singurele servicii medicale care vă pot fi asigurate în mod gratuit sunt cele de urgenţă. Din păcate, majoritatea gălăţenilor care nu beneficiază de asigurare de sănătate ajung într-o astfel de situaţie delicată tocmai pentru că nu au un loc de muncă, aşa că nu şi-ar putea permite, sub nici o formă, să achite contravaloarea unui tratament costisitor.

Pentru a evita astfel de cheltuieli împovărătoare, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS),  farm. Olimpia Buzia, îi sfătuieşte pe gălăţenii fără ocupaţie să încheie o asigurare de sănătate.

„Totul este ca gălăţeanul să nu îşi mai închipuie că trebuie să plătească zeci de milioane ca să-şi facă o asigurare de sănătate”, a apreciat şi dr. Valentin Boldea, medic de familie.  

„Mai demult, a explicat preşedintele CJAS, oamenii se plângeau că trenul până la Galaţi costă mai mult decât asigurarea. Acum, dumnealor trebuie să vină la sediul Casei doar o singură dată, pentru a încheia un contract de asigurare.

Apoi, ei îşi pot plăti contribuţia din orice comună unde există o filială a CEC sau a Poştei Române. Trebuie doar să meargă şi să depună, în contul Casei, pentru fiecare lună, o sumă egală cu 5,5 la sută din valoarea salariului minim brut pe ţară.

Pot plăti pe o lună, pe trei sau şase luni şi chiar pe un an. Dacă, însă, trec trei luni în care dumnealor nu îşi achită contribuţia, îşi pierd calitatea de asigurat”.

Cei care nu au mai fost niciodată asiguraţi vor fi obligaţi să plătească, la încheierea contractului, contravaloarea asigurării pe ultimele şase luni.

Chiar dacă, în primă instanţă, suma pe care trebuie să o plătiţi către CJAS pare greu de acoperit, puteţi privi această cheltuială ca pe o investiţie în sănătatea şi siguranţa dumneavoastră!

Citit 1474 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.