Nemulţumirea unui părinte: "Medicul a spus că ne-a făcut o favoare primindu-ne"
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Nemulţumirea unui părinte: "Medicul a spus că ne-a făcut o favoare primindu-ne"
foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tatăl copilului spune că băiatul său a fost tratat cu superficialitate şi aroganţă de medicul de gardă


Un cititor ne-a contactat duminică (18 noiembrie a.c.) la prânz, pe telefonul redacţiei, pentru a-şi expune nemulţumirea cu privire la modul în care a fost tratat copilul său la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Galaţi.

„Duminică dimineaţa, atunci când băiatul meu s-a schimbat de pijamale, am observat că avea o pată roşie, un fel de eczemă, destul de mare pe piept. Uitându-mă mai atent la el, am văzut că avea nişte coji pe scalpul capului şi o pată roşie mai mică pe gât. M-am gândit că, deşi e duminică, nu putem aştepta până luni. În primul rând ca să nu se extindă şi să se agraveze, iar apoi pentru că ducându-se luni la şcoală, risca să îi îmbolnăvească şi pe cei din jur, dacă era vorba de o boală infecţioasă. Ne-am gândit că cel mai potrivit loc în care să ne ducem este Spitalul de Boli Infecţioase din Bariera Traian. Ajunşi acolo, am fost trimişi către biroul de internări. Asistenta de la birou ne-a întrebat dacă avem la noi certificatul de naştere. Ne-a explicat că fără acest document nu poate face internarea. Ne-am întors acasă şi am adus certificatul. Întrebarea mea este, însă, ce făceam dacă locuiam la blocurile ANL sau într-o zonă din celălalt capăt al oraşului şi nu aveam nici bani pentru transport? După ce i-am dat certificatul, ne-a spus să aşteptăm medicul. După aproximativ trei sferturi de oră a venit şi doctorul. Încă de la început a avut o atitudine arogantă. S-a uitat un pic la pată şi ne-a zis că este o boală de piele. Dar acest lucru îl ştiam şi noi deja. Apoi, ne-a spus că şi aşa ne-a făcut o favoare prin faptul că ne-a primit. Pe acelaşi ton, ne-a explicat că luni să luăm un bilet de trimitere de la medicul de familie şi apoi să ne descurcăm. Ne-a mai întrebat dacă băiatul face sală, în condiţiile în care copilul are doar zece ani şi arată destul de firav”, explică cititorul, care s-a recomandat cu numele de familie Petrescu.

Contactat telefonic, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase, dr. Mihaela Debita, a furnizat şi punctul de vedere al instituţiei sanitare pe care o conduce: „Pacientul s-a prezentat la spital duminică dimineaţa, la ora 10,30. Asistenta le-a spus să aştepte, deoarece medicul care era atunci de gardă era în timpul vizitei medicale. Însă, în niciun caz nu a stat trei sferturi de oră, aşa cum a reclamat. Copilul a fost văzut de un medic infecţionist, deoarece niciun spital din Galaţi nu are linie de gardă permanentă pentru specializarea dermatologie. După consult, medicul i-a recomandat să scoată un bilet de trimitere de la medicul de familie şi să se ducă la un specialist dermatolog. În mod normal, nefiind vorba de o urgenţă şi neavând nici bilet de trimitere, ar fi trebuit să plătească consultaţia, care costă 30 de lei. Oricum, afecţiunea de care suferă copilul nu a apărut pe moment, ci datează cu siguranţă de câteva zile. În privinţa întrebării medicului referitoare la sală, aceasta face parte din protocolul medical, care constă în identificarea locurilor posibile de unde pacientul ar fi putut contracta o anumită infecţie. Nicidecum nu a fost vorba de o glumă a medicului”, precizează dr. Mihaela Debita.

Citit 9140 ori Ultima modificare Luni, 19 Noiembrie 2012 23:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.