La Baia Comunală activează două societăţi de curăţenie, dar mizeria este până la gât

La Baia Comunală activează două societăţi de curăţenie, dar mizeria este până la gât
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zona Băii Comunale ar trebui să strălucească de curăţenie, din moment ce aici activează atât Ecosalul, cât şi RER-ul. Cu toate astea, locuitorii nu sunt privilegiaţi deloc, dimpotrivă, îşi strigă mâhnirea cu voce tare, în speranţa că gunoaiele împrăştiate la fiecare colţ de stradă vor dispărea de la sine, aşa cum par să fi apărut. Pe oameni nu-i interesează cine trebuie să le ridice gunoiul, vor doar să scape de mormanele care împrăştie microbi pretutindeni şi miros greu de suportat, mai ales în sezonul cald. Locuitorii ne-au semnalat că atât Ecosalul, cât şi RER-ul au fiecare hibele lor pe care întreaga zonă este nevoită să le suporte: în timp ce unii întârzie cu ridicarea gunoiului, ceilalţi îl ascund sub preş. ”Se zice că cei de la Ecosal ar fi mai lenţi şi e posibil să fie adevărat, din moment ce containerele sunt pline mai mereu. De partea cealaltă, la RER, sunt câteva persoane care mătură zona, dar nu răstoarnă tomberoanele în containerul colector, ci în spatele amplasamentului respectiv. Chiar i-am rugat să nu mai depoziteze mizeria acolo şi mi-au spus că nu se mai obosesc că şi-aşa le-au mai tăiat din bani, iar salariile sunt mici”, ne-a povestit preşedintele unei asociaţii din zonă.

Gunoi aruncat haotic, curăţenie din an în Paşti

Locuitorii se mai plâng că nici străzile nu sunt curăţate: ”Rar vine cineva să dea o mătură şi pe la noi”, ne-a informat Gica Sârbu. În completarea acesteia vine şi Eugenia Plesnecute care aduce în discuţie faptul că s-ar face curăţenie preferenţial, doar în anumite zone ale oraşului. ”În Mazepa, cei de la salubritate îşi fac datoria cum trebuie, aici nu vine nimeni să dea cu o mătură. De ce se fac diferenţele astea, nu plătim cu toţii aceleaşi taxe şi impozite?”, ne-a întrebat, retoric, femeia. Deşi nu se intervine des pentru curăţenie, există locuitori care aruncă orice, la întâmplare. Sunt resturi la tot pasul, fie că e vorba de ambalaje de alimente, PET-uri, sau chiar pungi pline cu gunoi, toate îi împiedică pe trecători. ”În primul rând omul este vinovat. Îi văd pe mulţi că îşi lasă gunoiul pe unde apucă, la colţul străzii, în faţa blocului, lângă maşini, lângă garduri sau magazine. În primul rând cred că ar trebui să-i disciplinăm pe oameni şi abia apoi o să avem curăţenie”, mai adaugă femeia.

Citit 1574 ori Ultima modificare Marți, 19 Februarie 2013 09:36

6 comentarii

 • postat de Ciuperci
  Joi, 21 Februarie 2013 15:28
  Cetatenii sunt niste gunoaie needucate iar ecosalul cu o mana de oameni si aia platiti mizerabil spala dupa ei zilnic o harta foarte mare... Iar viata libera ... pfuu... e criza si la ei de articole... vor vopsit iarna, sare ieftina... faceti-va temele... nu mai scrieti sume, cifre, date fara sa va interesati... si asa suntem un popor panicat, needucat si lenes pentru ca ne-am invat sa ne plangem de mila si asta datorita presei.
  P.S: Un punct de gunoi poate sa arate asa ca in foto si la 2 ore dupa ridicarea gunoiului... Asa educati suntem..
  0
  0
  Raportează
 • postat de pentru gigi
  Marți, 19 Februarie 2013 21:18
  gigi stau in zona Ecosal a adus 5 ecopubene,, binevoitorii´´ au furat 2 a ramas ce se vede, Nu tin partea nici VL si nici director Ecosal , dar pana acum 3 luni cand Ecopubenele pentru colectare ,acelea trei colorate stateau in fata blocului din fundal de intrau gunoaiele in bloc nu a miscat nimeni din asociatia de propietari ( asociatia 125 ) , pe care ii platim sa ne reprezinte , si mai platesti si 3 mosi in comisia de cenzori sa te.... ce? Isi bat joc de noi amice pana acesti indivizi centralizat nu solocita la primarie sau la mediu amenajarea corespunzatoare cum a fost odata cu porti batante . ingradire si usa de acces vom avea aceiasi priveliste. Acum e bine e frig si nu miroase sa vezi la vara cu gunoiul la mai putin de 10 m de geamuri. Directorul Ecosal sau ce mai e acum sa urmareasca si legislatia europeana ca nu permite gunoi asa aproape de locuinte fara amenajari speciale. Garda de mediu , Sanepidul, Politia .... desteptarea poate va autosesizati.
  0
  0
  Raportează
 • postat de gigi
  Marți, 19 Februarie 2013 08:30
  am impresia ca viata libera a inceput o campanie de denigrare a directorului ecosal, domnilor reporteri cine v-a platit pentru asta? cand scrieti un articol documentati-va. se vede clar si din poza postata cum containerele sunt aproape goale, nu cred ca cei de la ecosal le-au rasturnat pe jos ci tot ,,domnii" din zona pun gunoiul pe jos, iar muncitorii nu pot sa ne educe pe noi sau sa ne arate cum trebuie sa ducem gunoiul la container.
  0
  0
  Raportează
 • postat de eugen
  Luni, 18 Februarie 2013 20:34
  Acelasi lucru il vad si eu zilnic la ghena de gunoi din poza.Zona este plina de tigani care aduc gunoiul cu roabele si cu carutele, il arunca direct jos si te mai si injura daca le atragi atentia.Despre ecosal ce sa zic. doar ca ii vad mereu ca golesc gunoiu; din zona. Nu am ce le reprosa.Faceti ceva cu tiganii care au cotropit orasul si au pus pecete pe orasul asta.Puneti un politist cateva zile in zona si o sa va lamuriti cine isi face sau cine nu isi face treaba
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marco Polo
  Luni, 18 Februarie 2013 20:32
  Nu cunosc reporterul publicatiei si nu stiu cand a fost in zona dar pot sa comentez ca fotografiile sunt putine. Stiu ca tot orasul Galati este o groapa de gunoi. Si nu de acum dar se apropie anul de zile si nu se vede nimic bun de la noul edil. Pacat. Locuiesc la un bloc A 16 cu vedere directa la container. Si uneori can ies sa alimentez viciul in balcon, vad cum arunca concetatenii mei adusi de combinat in zona sau de soarta. Mai nou observ un patron de restirant/hotel ceva cu Cornel, care nu are probabil bani sa achite un abonament la firmele de salubritate si arunca resturile alimentare la containerele blocurilor. Nu arunca el resturile ci bucatareasar si alta lovita de soarta care nu are cum sa-i spuna patronului ce este corect. Dar sa arunce 50-100 kg de resturi de peste vara nu este frumos.Era bataie pe motani si caini.Un motan chiar a ramas acolo. Am si filmul dar nu vreau sa ma fac de ras ca si roman-galatean cu postarea imaginilor.Nu mai astept nimic la varsta mea credeam ca am vazut de toate.Dar nu-i asa.
  0
  0
  Raportează
 • postat de dana
  Luni, 18 Februarie 2013 13:54
  doamna giga sarbu nu stiu cat stati dvs langa container, dar eu va spun ca locuiesc intr-o zona marginasa a galatiului, pe drumul viilor, langa cimitirul coca cola, iar din curte am vedere la container si vreau sa va spun ca vin zilnic cei de la ecosal sa ridice gunoiul numai ca niste nemernici vin cu roabele si arunca tot gunoiul din curte jos, iar cainii din zona alta treaba nu au si in jumatate de ora totul este la loc. mereu m-am intrebat cine amendeaza pe acesti nenorociti?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.