Vezi ce-au descoperit voluntarii la Ghidigeni. Copii care nu ştiu ce-s organele genitale, dar au viaţa sexuală

Vezi ce-au descoperit voluntarii la Ghidigeni. Copii care nu ştiu ce-s organele genitale, dar au viaţa sexuală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Asociaţia Suport Medical Activ, ce-şi desfăşoară activitatea pe lângă Spitalul Militar de Urgenţe “Dr. Aristide Serfioti”, a continuat, pe 15 martie, seria întâlnirilor cu elevii claselor 0-8 din şcolile defavorizate ale judeţului Galaţi, în cadrul proiectului educativ-umanitar “Ajută un copil să crească sănătos”. Împărţiţi în două echipe, voluntarii de la ASMA s-au deplasat în două direcţii: o echipă a mers la Cavadineşti-Vădeni-Găneşti, iar cea de a doua la Gefu-Nou şi Ghidigeni.

Chipsuri da, creioane nu, la Gefu-Nou

Dacă la Cavadineşti şi Găneşti, medicii au fost impresionaţi de deschiderea pe care au avut-o gazdele, lucrurile stau cu totul altfel la Gefu-Nou: „Într-o şcoală sărăcăcioasă, care mirosea a fum, câteva cadre didactice, biciuite parcă de vicisitudinile vieţii de acolo, se chinuiesc din răsputeri cu şcolarizarea copiilor de etnie rromă. Elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a nici măcar nu au auzit noţiunea de organe genitale deşi unii dintre ei şi-au început deja viaţa sexuală. În clasele abia dezmorţite de frig, câţiva învăţători împart pixuri şi hârtii elevilor, pentru care o pungă cu chipsuri achiziţionată de la prăvălia din faţa şcolii este mult mai importantă decât un creion. La câteva minute de la începerea prelegerilor ţinute de membrii ASMA, holul mic al Şcolii Primare din Gefu-Nou devine neîncăpător. Mame şi bunici, de etnie rromă, îşi aduc copiii şi nepoţii, auzind ca acolo se dă ceva”, povesteşte medicul Marcela Dragomir, preşedinta ASMA.

Elevii din toate şcolile au primit din partea organizatorilor câte un pachet, cuprinzând produse de igienă personală (periuţe şi pastă de dinţi, săpun), dar şi câte o ciocolată. Excelenta organizare şi suportul primit de la directorii Abaza Maria şi  Barbu Iulius au făcut ca întregul program, destul de condensat şi desfăşurat pe parcursul întregii zile, care a acoperit instruirea a 800 de copii, cu deplasări repetate între comune, să se desfăşoare fără întreruperi şi fără ezitări. Campania va continua în luna aprilie, cu o nouă deplasare la alte şcoli din zonele defavorizate ale judeţului.

Citit 2653 ori Ultima modificare Duminică, 24 Martie 2013 11:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.