Borduriada, faza pe Galaţi: Haos şi nervi până la modernizarea străzii Brăilei

Borduriada, faza pe Galaţi: Haos şi nervi până la modernizarea străzii Brăilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria investeşte 8,5 milioane de lei pentru modernizarea principalei străzi a oraşului * Până la finalizarea lucrărilor, pietonii se împiedică şi sar peste şanţuri, iar şoferii se enervează din cauza indicatoarelor apărute peste noapte


Conform datelor oferite de Primăria Municipiului Galaţi, până la sfârşitul acestui an vom avea parte de o stradă a Brăilei modernizată după toate standardele europene. Până a avea asfalt perfect, până a dispune de borduri aliniate, până la a avea dale care să rivalizeze cu cele din marile oraşe europene, avem parte doar de nervi întinşi la extrem şi de cel mai pur stil de muncă românesc.

Conform aceloraşi surse, întreaga modernizare va costa peste 8 milioane de lei. "Investiţia se ridică la 8,5 milioane lei, este finanţată din bugetul local şi va consta în amplasarea a 50 de bănci, reabilitarea a 34.500 de metri pătraţi de pavele şi dale prefabricate, 2.700 de metri pătraţi acoperiţi cu travertin precum şi bordurilor mici, de la spaţiile de parcare", se arată într-un comunicat remis de Primăria Municipiului Galaţi, în urmă cu aproximativ două săptămâni.

Intenţia este una lăudabilă şi, poate, necesară. Pe de altă parte, din cauza anumitor probleme tehnice, reabilitarea se face numai ziua, la ore de vârf, şi, pe alocuri, cu viteza melcului. "Dimineaţa, la ora opt, când vrei să ajungi la muncă, dai peste băieţii cu picamăre. Nu zic că nu este bine ce fac, dar, pe de altă parte, crează disconfort, ne murdărim şi, în plus, suntem nevoiţi să sărim peste şanţurile făcute de ei", ni s-a plâns Alexandra Ionescu.

Mai mult, până în momentul în care nivelul asfaltului va fi ridicat la nivelul bordurii, cei care au dificultăţi în deplasare, în speţă mămicile sau bunicile ce împing cărucioare de copii, sunt nevoiţi să facă ocoluri pentru a putea traversa. "Îmi este destul de greu să mă deplasez în aceste condiţii. Sper, pe de altă parte, ca această situaţie să se termine cât mai repede", a spus şi Ioana Manase.

Nici şoferii care străbat zilnic strada Brăilei nu sunt scutiţi de neplăceri. În fiecare zi apar pe partea carosabilă noi indicatoare, amplasate parcă pentru a le pune piedici, dar şi utilaje grele ce obstrucţionează traficul.

Conform Primăriei Galaţi, nu s-a găsit încă o soluţie pentru ca reabilitarea pe cea mai circulată arteră a municipiului să aibă loc la ore târzii din noapte sau măcar la ore cu un trafic mai puţin intens, principalul motiv reprezentându-l legislaţia muncii.

Citit 2287 ori Ultima modificare Marți, 23 Aprilie 2013 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.