Borduriada, faza pe Galaţi: Haos şi nervi până la modernizarea străzii Brăilei

Borduriada, faza pe Galaţi: Haos şi nervi până la modernizarea străzii Brăilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria investeşte 8,5 milioane de lei pentru modernizarea principalei străzi a oraşului * Până la finalizarea lucrărilor, pietonii se împiedică şi sar peste şanţuri, iar şoferii se enervează din cauza indicatoarelor apărute peste noapte


Conform datelor oferite de Primăria Municipiului Galaţi, până la sfârşitul acestui an vom avea parte de o stradă a Brăilei modernizată după toate standardele europene. Până a avea asfalt perfect, până a dispune de borduri aliniate, până la a avea dale care să rivalizeze cu cele din marile oraşe europene, avem parte doar de nervi întinşi la extrem şi de cel mai pur stil de muncă românesc.
Conform aceloraşi surse, întreaga modernizare va costa peste 8 milioane de lei. "Investiţia se ridică la 8,5 milioane lei, este finanţată din bugetul local şi va consta în amplasarea a 50 de bănci, reabilitarea a 34.500 de metri pătraţi de pavele şi dale prefabricate, 2.700 de metri pătraţi acoperiţi cu travertin precum şi bordurilor mici, de la spaţiile de parcare", se arată într-un comunicat remis de Primăria Municipiului Galaţi, în urmă cu aproximativ două săptămâni.
Intenţia este una lăudabilă şi, poate, necesară. Pe de altă parte, din cauza anumitor probleme tehnice, reabilitarea se face numai ziua, la ore de vârf, şi, pe alocuri, cu viteza melcului. "Dimineaţa, la ora opt, când vrei să ajungi la muncă, dai peste băieţii cu picamăre. Nu zic că nu este bine ce fac, dar, pe de altă parte, crează disconfort, ne murdărim şi, în plus, suntem nevoiţi să sărim peste şanţurile făcute de ei", ni s-a plâns Alexandra Ionescu.
Mai mult, până în momentul în care nivelul asfaltului va fi ridicat la nivelul bordurii, cei care au dificultăţi în deplasare, în speţă mămicile sau bunicile ce împing cărucioare de copii, sunt nevoiţi să facă ocoluri pentru a putea traversa. "Îmi este destul de greu să mă deplasez în aceste condiţii. Sper, pe de altă parte, ca această situaţie să se termine cât mai repede", a spus şi Ioana Manase.
Nici şoferii care străbat zilnic strada Brăilei nu sunt scutiţi de neplăceri. În fiecare zi apar pe partea carosabilă noi indicatoare, amplasate parcă pentru a le pune piedici, dar şi utilaje grele ce obstrucţionează traficul.
Conform Primăriei Galaţi, nu s-a găsit încă o soluţie pentru ca reabilitarea pe cea mai circulată arteră a municipiului să aibă loc la ore târzii din noapte sau măcar la ore cu un trafic mai puţin intens, principalul motiv reprezentându-l legislaţia muncii.

Citit 2181 ori Ultima modificare Marți, 23 Aprilie 2013 18:07

8 comentarii

 • postat de Mi-e sila de acest oras, mi-e sila de aceasta natie prostita, umilita si lipsita de initiativa
  Miercuri, 24 Aprilie 2013 20:59
  Cei mai "priceputi" edili de pina-acum. Numai timpenii fac, in frunte cu Stanica si Popica. Un oras imputit, trotuare si alei intre blocuri unde, daca nu ai incaltaminte adecvata, iti rupi picioarele. Sa vina Popica si Stanica pe la Complexul Ancora si sa inspire putoarea degajata de la canalizarile defecte si de la cele trei containere asezate pe trotuar. Se duce naibii orasul asta din cauza nepriceputilor din primarie si CJ. Habar nu au sa administreze un oras dar sunt lipiti de scaune si stiu sa semneze contracte in favoarea lor si in defavoarea cetatenilor. Vine caldura si odata cu ea apare si masina RER sa ridice gunoiul in amiza mare si sa mature strazile cu snopul de nuiele. O natiune cum alta nu e !!
  0
  0
  Raportează
 • postat de pepeman
  Miercuri, 24 Aprilie 2013 08:48
  Să înţelegem că la ridicarea noului Kaufland nu s+a respectat legislaţia muncii.
  0
  0
  Raportează
 • postat de mircea
  Miercuri, 24 Aprilie 2013 08:26
  str Basarabiei nu trebuie facuta ?
  str.Tecuci nu trebuie facuta ?
  str.Traian nu trebuie facuta ?
  De ce Brailei ? Stiti de ce ? Ptr. ca nu va mai saturati sa mancati cu 10 guri !!!! De aia !
  Si daca vine sa va aresteze va impuscati in gat !
  Dar o sa va aresteze pana la urma Dumnezeu si atunci nu ve-ti avea ce face ! Ptr. ca dreptatea si omenia castiga intotdeauna !
  Rusine ptr ca sunt galatean
  0
  0
  Raportează
 • postat de Te-am susţinut (nu numai că te-am votat) şi m-ai dezamăgit profund
  Miercuri, 24 Aprilie 2013 08:13
  Decontari pentru sponsorizările din alegeri. E f. clar! Dar nu gaseşte nişte decontări şi pentru lucrări cu adevărat necesare? Măi Stănică, dacă te crezi fără frică uită-te la Năstase Adrian. Cam aşa vei fi peste vreo 4 ani dacă nu cumva şi mai repede. Până acum ţi-ai adunat suficiente probe. Vrei să ţi le reamintesc? Să le renumăr? Începe cu cele 2 firme de avocatură.... P.S. Pun pariu că cele 2 firme de avocatură, nici cu forţele reunite, nu te vor putea salva peste 4 ani.
  0
  0
  Raportează
 • postat de gelu
  Miercuri, 24 Aprilie 2013 07:25
  @ caddy
  Nu e nevoie sa fii necioplit ca sa demonstrezi ceva mai ales in cazul in care nu ai dreptate.
  Si eu stiu ca anul trecut se spargeau borduri pe Brailei si am cautat pe net si am aflat astfel ca in octombrie anul trecut s-a lucrat la borduri pe tronsonul Romtelecom - Centru.
  0
  0
  Raportează
 • postat de caddy
  Miercuri, 24 Aprilie 2013 06:34
  pe drq au fost inlocuite anu trecut, nu mai manca kkt
  0
  0
  Raportează
 • postat de Amenzi grase pentru mașinile staționate pe trotuare.
  Miercuri, 24 Aprilie 2013 01:15
  Bine, bine, dar și amenzi pentru mașinile ce stau pe trotuare, la Banca Apha pe colț, de exemplu.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mimi
  Miercuri, 24 Aprilie 2013 00:48
  si anul trecut au fost inlocuite bordurile pe mijlocul strazii...si nu am vazut nici o diferenta intre cele puse anul trecut si cele puse acum...ce aveau cele puse anul trecut??? cumva trebuia decontata vreo sponsorizare din alegeri???
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.