Lucrările de pe strada Brăilei, din zona Potcoava, mai durează cam o lună

Lucrările de pe strada Brăilei, din zona Potcoava, mai durează cam o lună
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Apă Canal are termen până la sfârşitul lunii să termine lucrările de înlocuire a conductei de apă de pe strada Brăilei, din zona Potcoava de Aur. Conducerea SC Apă Canal a decis să înlocuiască segmentul de conductă din zonă din cauza vechimii de peste 20 de ani a acesteia.

"Lucrarea constă în decopertarea şi apoi scoaterea din funcţiune a segmentului de conductă vizat şi asamblarea, prin sudare la suprafaţă, a noului segment şi vopsirea anticorozivă. Urmează montarea prin sudare a conductei, efectuarea probelor de presiune, refacerea umpluturii de pământ şi compactarea în straturi succesive de câte 10 centimetri. Punerea în funcţiune va fi făcută după spălarea, dezinfecţia şi testarea în laborator a calităţii apei", se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Galaţi.

Consumatorii din zonă nu sunt afectaţi de această lucrare, distribuţia apei potabile fiind realizată, în prezent, printr-o altă magistrală. "După ce vom termina lucrarea va mai fi o întrerupere de apă pentru câteva ore pentru cei din zonă în vederea realizării conexiunilor cu noua conductă", a declarat în urmă cu câteva zile purtătorul de cuvânt al Apă Canal, Cornelia Arnăutu.

Abia după ce Apă Canal va termina lucrarea Primăria se va apuca de asfaltat. "Amplasamentul va fi predat pentru continuarea lucrărilor de asfaltare pe strada Brăilei, care vor cuprinde şi asigurarea fundaţiei. Până în acest moment, pe respectivul segment al străzii, fundaţia era de doar 15 cm, din piatră spartă, iar straturile de asfalt turnate succesiv, fără a fi frezate, de la începutul anilor '80 însumează aproape 40 de cm", se mai arată în comunicatul Primăriei.

Citit 1122 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Iunie 2013 16:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.