INFO DE VACANŢĂ/ Unde puteţi să faceţi grătar şi plajă în jurul Galaţiului. Tarife şi facilităţi

INFO DE VACANŢĂ/ Unde puteţi să faceţi grătar şi plajă în jurul Galaţiului. Tarife şi facilităţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Când vine vorba despre locuri pentru grătare, gălăţenii nu au o "plajă" foarte largă de opţiuni * Este vorba despre aceleaşi patru locuri clasice ca şi în urmă cu zece ani: Pădurea Gârboavele, Lacul Vânători, Plaja Brateş şi Plaja Dunărea * Sau, dacă îşi asumă riscul unor amenzi, orice mal de Dunăre sau de Siret aflate în preajma oraşului.


Grătar la pădure sau pe marginea bălţii

Pădurea Gârboavele, care aparţine Consiliului Judeţului, este unul dintre locurile cât de cât amenajate. Intrarea costă 1 leu de persoană, iar pentru accesul cu autoturismul se plăteşte şi o taxă de 5 lei. Potrivit administratorilor, în schimbul acestor tarife se oferă şi un sac de menaj pentru strângerea gunoaielor. Pe lângă grătarul propriu-zis, gălăţenii care aleg acest loc mai au posibilitatea de a vizita Grădina Zoologică şi Muzeul Satului. Dacă vreţi să aruncaţi şi o lansetă ca supliment de distracţie, atunci ar trebui să luaţi în calcul Lacul Vânători (fostul Lacul Partidului), unde accesul se face contra taxei de 5 lei. Pensionarii, studenţii şi elevii au reducere, biletul fiind 4 lei. Tot 4 lei costă şi intrarea cu autoturismul în incintă, iar pescuitul se face contra sumei de 9 lei / undiţă / 2 ore.

Tot pentru pescuit aţi putea alege şi Lacul Zătun, unde se plăteşte 100 de lei de pescar. Aici se poate face şi doar agrement, fără lansete: intrarea costă 5 lei de persoană, iar administratorul locului spune că există aici pontoane pentru pescuit, grătare amenajate, foişoare şi chiar un parc pentru copii.

Două plaje pentru un bronz de Dunăre

Pentru cei care vor să se bronzeze, cele mai la îndemână locuri sunt Plaja Brateş şi Plaja Dunărea. Investiţiile serioase s-au lăsat aşteptate în aceste locuri, astfel că spaţiile sunt aşa cum le ştiaţi dintotdeauna. Doar preţurile s-au mai modificat un pic. Astfel, dacă la începutul sezonului, accesul la Plaja Brateş se putea face contra sumei de 5 lei, acum intrarea costă 10 lei de persoană. În incintă nu este permis accesul cu maşinile. Plaja Dunărea practică următoarele tarife: 6 lei pentru adulţi, 4 lei pentru pensionari, elevi şi studenţi, iar accesul cu maşina se face contra sumei de 6 lei, la care se adaugă taxa de parcare de 4 lei.

Fără taxă, dar şi fără grătar

Dacă doriţi doar plajă într-un spaţiu deschis avem o veste bună: în cel mult două săptămâni va fi posibil accesul către tradiţionalele plaje Cocuţa (peste Dunăre) şi Cotul Pisicii. Dunărea deja a scăzut şi, foarte probabil, peste 10-15 zile se va putea ajunge acolo pe jos şi chiar cu maşina. Dacă plaja de la Cotul Pisicii e ceva mai departe (aproximativ 15 km), Cocuţa e chiar lângă punctul tulcean de la Trecere Bac. Diferenţa este că va trebui să puneţi deoparte 40 de lei pentru trecerea bacului cu maşina. Nu este de neglijat nici malul gălăţean al Siretului. Între Barboşi şi Şendreni există spaţiu suficient pentru toată lumea. Doar că, teorietic, aici grătarele sunt interzise.

Citit 6994 ori Ultima modificare Marți, 06 August 2013 09:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.