GALERIE FOTO / Să-i ajutăm şi social, nu doar medical. Campanie de sprijinire a persoanelor cu dizabilităţi şi la Galaţi
Foto: Foto: Vasile Caburgan

GALERIE FOTO / Să-i ajutăm şi social, nu doar medical. Campanie de sprijinire a persoanelor cu dizabilităţi şi la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Florin Georgescu, ciclistul nevăzător care a străbătut în 2012 drumul până la Londra, la Jocurile Olimpice și Paralimpice, s-a aflat, joi, la Galaţi, alături de echipa Caravanei Casper. Acesta susţine Campania naţională „Dărâmăm ziduri pentru a construi punţi”, pornită pe 1 iulie din Baia Mare, prin care se urmăreşte sensibilizarea opiniei publice faţă de persoanele cu dizabilităţi.

Astăzi, în faţa Teatrului Dramatic, reprezentaţii ASSOC Baia Mare, organizaţia iniţiatoare, alături de membri ai Asociaţiei Sporting Club Galaţi şi ai Asociaţiei Nevăzătorilor Galaţi, au dărâmat, simbolic, un zid din cutii de carton inscripţionate cu literele cuvântului „dizabilitate”. „Sincer, nu îmi fac iluzii în privinţa schimbărilor majore în urma campaniei. Tot e bine însă dacă, la finalul ei, măcar câţiva oameni vor deveni mai flexibili vizavi de persoanele cu dizabilităţi”, a spus Florin Georgescu, care a ajuns la Galaţi pe bicicletă, în tandem cu Alexandru, prietenul şi coechipierul său. La fel au venit Butu Arnold Csaba, biciclist nevăzător care a participat la Jocurile Paralimpice de la Beijing, şi fiica lui adolescentă, Andrea Szabina. Unul dintre mesajele transmise de organizatori este că oamenii cu o dizabilitate trebuie ajutaţi şi social, nu doar din punct de vedere medical.

La rândul său, preşedintele Asociaţiei Sporting Club Galaţi, Vasile Cristea, consideră că trebuie schimbată mentalitatea oamenilor şi a autorităţilor, dar şi prejudecăţile unora dintre persoanele cu dizabilităţi, care, în loc să se complacă în situaţia de a sta la mila statului, şi-ar putea câştiga singuri existenţa, dovedind, astfel, că îşi depăşesc handicapul.

Caravana se opreşte în 42 de oraşe

Derulată în cadrul proiectului “Servicii sociale integrate și formare vocațională pentru persoane cu dizabilități”, campania dorește să atragă atenția asupra abilităților pe care le au aceste persoane. Două  echipe de bicicliști constituite din câte doi bicicliști, din care unul nevăzător, străbat 42 de orașe din Romania. Membrii asociației ASSOC iau legătura cu autoritățile din fiecare oraș pentru a le aduce la cunoștință proiectul de integrare a persoanelor cu dizabilități. La începutul lunii august, cele două echipe se vor întâlni în București, unde va fi linia de finish, după cei 1.500 de kilometri parcurși prin țară de fiecare echipă.

Citit 902 ori Ultima modificare Joi, 25 Iulie 2013 19:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.