Campanie VL "Eu vara nu dorm": Cât costă cazarea la pensiunile din judeţul Galaţi

Campanie VL "Eu vara nu dorm": Cât costă cazarea la pensiunile din judeţul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Poate părea surprinzător, dar şi la Galaţi există oferte turistice de tip pensiune, unde se poate petrece un concediu activ, bazat pe pescuit, drumeţii, bălăceală la piscină şi plajă


În concediu contează, înainte de toate, nu cu câte zeci sau sute de kilometri ne vom îndepărta de casă, ci cum ne vom simţi şi cât timp vom avea pentru noi. Şi aici, ca şi la mare distanţă de casă, tot personalul pensiunii la care ne cazăm ne va găti şi ne va face curat în camere, lăsându-ne să mâncăm în tihnă, să facem grătar, să dormim şi să ne bucurăm de timpul liber. Aşadar, haideţi să vedem împreună cât costă cazarea la pensiunile din judeţul Galaţi.

Desigur, prezentarea nostră are un rol strict informativ. Rămâne să aflaţi de unii singuri dacă merită banii, în funcţie de preferinţele dumneavoastră.

Vacanţă la Gârboavele

Pădurea este aproape şi e destul de frumoasă. Ajungeţi în maxim 20 de minute, în cazul în care prindeţi aglomeraţie în zona Metro. Indiferent ce maşină conduceţi, carburant de vreo 50 de lei v-ar fi suficient. Sunt şi ceva lucruri de văzut în zonă - cum ar fi Zoo, herghelia Tuluceşti sau muzeul satului gălăţean - iar pădurea se pretează foarte bine pentru concursuri de orientare turistică sau cicloturism.

În pădure sunt mai multe oportunităţi de cazare, dintre care două pun la dispoziţia turiştilor  piscine şi terenuri de sport. La Pibunni, tarifele sunt de 150 lei pentru o cameră simplă fără mic dejun şi 170 de lei pentru a avea şi prima masă a zilei inclusă. La camera dublă, tarifele cu mic dejun ajung la 195 de lei. Evident, pentru perioade mai mari puteţi primi şi reduceri, negociabile la faţa locului.

La complexul Stejarul, preţurile camerei erau de 185 de lei pentru camera dublă şi 215 lei pentru o căsuţă.

Pescuit la Şendreni

La vreun sfert de oră de Galaţi, pe drumul spre Tecuci, puteţi să vă cazaţi, pe malul Siretului, la Didona. Estimativ, camera simplă costă 111 lei, iar cea dublă este 151,37 lei. Camera triplă se închiriază la 181,65 lei. Toate preţurile includ mic dejun.

Dacă nu vă e foame dimineaţa, puteţi alege şi variantă fără masa de dimineaţă, la preţuri cu de la cinci şi până la 40 de lei mai mici, în funcţie de numărul de persoane cazate. La Pensiunea Siret, tot la Şendreni, găsiţi cameră simplă la 87,78 lei, cameră dublă la 175,56 lei şi camera triplă la 263,34 lei. Micul dejun costă 13,17 lei. Perioade mai lungi de cazare pot însemna, evident, discounturi.

În zonă se poate pescui fie în Siret, fie în lacurile Potcoava, Lozova sau Mălina.

Cazare la Tg. Bujor, Iveşti şi Ghidigeni

De principiu, la pensiunea Valgeo din Târgu Bujor veţi plăti 25 de lei pentru un loc în cameră simplă şi 50 de lei pentru cameră cu mic dejun. Trebuie să stabilim dinainte dacă vrem să stăm în cameră cu două paturi sau în camere cu trei, patru sau cinci paturi. Cum zona nu este prea bogată, nici preţurile n-au cum să fie prea mari. La Hanul de la Iveşti, camera cu două sau cu trei paturi costă 80 de lei pe noapte, iar la Ghidigeni, la SC Marginela SRL, sau la Ionel Chiţiga, cum ştiu oamenii din zonă, cazarea costă 40 de lei pe noapte.

La pensiune, la o staţie distanţă

La pensiunea Cina, pe strada Oltului, în Micro 19, oferta pentru camera cu pat dublu începe de la 130 de lei pe noapte, iar preţul scade pe măsură ce creşte perioada de cazare. Preţul unui apartament, pentru o noapte, este de 240 de lei pe noapte, dar, în cazul în care rezervaţi minim trei nopţi, preţul scade la 200 de lei.

Puteţi opta şi pentru închirierea unui apartament în regim hotelier. Pe Faleza superioară, la blocurile noi, sunt cel puţin 30 de oferte cu 100 de lei pe noapte. Preţul scade la 90 de lei pentru perioade mai lungi de şase zile şi ajunge la 2.400 de lei pentru o lună întreagă. În zona Doja, preţurile sunt: 140 de lei pe noapte pentru 1-2 nopţi, 130 de lei pentru trei-cinci nopţi şi 120 de lei pentru mai mult de cinci nopţi.

Citit 4052 ori Ultima modificare Luni, 29 Iulie 2013 17:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.