FOTO / Complexul Siretul, ciuruit de hoţii de fier vechi. Au dispărut și gurile de canalizare din zonă

FOTO / Complexul Siretul, ciuruit de hoţii de fier vechi. Au dispărut și gurile de canalizare din zonă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Hoţii de fier vechi îşi fac de cap în Complexul Siretul, de la capătul liniei de autobuz 20. Ultima lovitură a fost chiar duminică noaptea: prădătorii au trezit jumătate de cartier când încercau să scoată capacele de canalizare. Ieri, Strada Blajului, situată în spatele Complexului Siret, era pe trei sferturi ciuruită, doar câteva canalizări, al căror capac a fost, probabil, mai dificil de scos, rămânând intacte. Hoţii au lăsat descoperite şase guri de canalizare pe această stradă şi încă una, în spatele blocurilor Nufăr 4 de pe Strada Constantin Levaditti. Cel puţin atâtea am descoperit noi.

Locuitorii din zonă spun că totul s-a întâmplat pe la 3-4 dimineaţa. „Am auzit ca o pârâitură, probabil când încercau să scoată capacul s-a rupt bârna pe care o foloseau”, ne-a povestit Costică Adamiţă, arătându-ne canalizarea semnalizată cu o creangă din faţa blocului H. Şi mai multă hărmălaie au făcut când au desfăcut capacul de la un canal de vizitare. „Acolo s-au chinuit mult şi au făcut mult zgomot. Eu am văzut acum câteva zile vreo trei indivizi îmbrăcaţi civil, care păreau că verifică aceste guri de canalizare, dar care nu păreau să fie de la nicio autoritate”, ne-a povestit acelaşi gălăţean. „Capacul acesta trebuie să fi avut 60-70 de kilograme, era din fontă”, estimează un altul.

Oamenii spun că autorităţile nu fac nimic pentru a-i opri pe hoţii de fier vechi, care nu de puţin ori au dat iama în cartier, chiar şi la conductele de apă caldă. Totuşi, nici oamenii nu anunţat Poliţia, ci doar au pus crengi în gurile de canalizare, pentru a semnaliza pericolul. După cum am aflat de la comisar Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, niciunul dintre locuitorii din Complexul Siretul nu sesizase, până luni la prânz, furtul capacelor de canalizare de duminică noapte. Că în Cartier Siret hoţii îşi fac de cap o demonstrează şi faptul că cea mai recentă sesizare la Secţia de poliţie 2, aflată în zonă, este făcută de angajaţii Apaterm şi datează doar de o săptămână.

Citit 2657 ori Ultima modificare Miercuri, 14 August 2013 12:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.