GALERIE FOTO / Ce condiţii se cer şi cât costă să faci echitaţie la Herghelia Tuluceşti

GALERIE FOTO / Ce condiţii se cer şi cât costă să faci echitaţie la Herghelia Tuluceşti
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Cu jumătate din banii pe care i-am plăti la o şcoală de şoferi, putem deveni avansaţi în arta echitaţiei


Departe de stresul zilnic şi de aglomeraţia oraşului, gălăţeanul care ajunge la Herghelia de la Tuluceşti îşi găseşte pacea. O simplă plimbare printre manejurile în care caii au ieşit să zburde sau prin grajduri vă va face, cu siguranţă, ziua mai senină. Cei mai mulţi dintre bidivii din rasa ghidran şi huţul sunt blânzi, acceptă şi chiar cer uneori mângâierea vizitatorului. Iar cine nu se mulţumeşte să vadă caii şi să îi mângâie, poate chiar să se plimbe călare sau să ia cursuri de echitaţie până când va deveni călăreţ profesionist şi va galopa, fără păs, prin manejul mare, din spatele grajdurilor. Totul este să vă faceţi timp şi să conduceţi până la herghelia aflată în administrarea Romsilva. Din păcate, transport până la herghelie nu se asigură.

Vizitare, plimbare şi lecţii de echitaţie

Pentru vizitarea hergheliei, tariful perceput este de cinci lei pentru minori şi de zece lei pentru adulţi. În cazul în care veniţi în grup de peste zece persoane, adulţii vor plăti jumătate din preţ, iar minorii doar trei lei. Puteţi veni la herghelie între orele 8,30 şi 16,30. O jumătate de oră de plimbare călare costă 20 de lei de persoană. Plimbarea cu trăsura de şase persoane, trasă de doi cai, costă 15 lei jumătatea de oră. Şi tot atât va trebui să plătiţi şi pentru jumătatea de oră de plimbare cu trăsura de trei persoane trasă de ponei. Cursurile de călărie pentru începători costă 40 de lei ora. Veţi putea tinde spre statutul de avansat după vreo zece astfel de şedinţe. Un avansat plăteşte 50 de lei pe lecţia de echitaţie de o oră, dar are acces într-un manej mare, în interiorul căruia calul poate chiar să galopeze. În cazul în care vreţi să vă plimbaţi cu calul sau să învăţaţi echitaţie, va trebui să îl anunţaţi pe şeful de herghelie cu minim 24 de ore înainte, la numărul de telefon 0748.270.899.

Cum trebuie să venim la echitaţie?

Când venim la lecţiile de echitaţie nu trebuie să ne scoatem ţinutele de club de la naftalină. Nici nu se recomandă să vărsăm pe noi toată sticla de parfum şi nici să ne urcăm pe cal după ce, în prealabil, am petrecut vreo câteva ceasuri pe terasă, la bere. Despre cum trebuie să ne pregătim pentru o lecţie de echitaţie ne-a vorbit şeful hergheliei de la Tuluceşti, medicul veterinar Daniel Bălănică. « Ţinuta trebuie să fie una adecvată. Nu sunt necesari pantaloni de călărie, spre exemplu, dar ar fi indicat să alegem un pantalon lejer, cum ar fi unul de trening şi nu un blug sau un pantalon de stofă. În ceea ce priveşte parfumul, nu e neapărat o interdicţie. Pantofii ar trebui să fie şi ei potriviţi. Să spunem nişte adidaşi uşori. În niciun caz papuci sau pantofi cu toc, în cazul doamnelor şi domnişoarelor. Cu consumul de alcool este o altă problemă. Există cai pe care mirosul de alcool îi deranjează, dar sunt rari. Marea problemă nu o reprezintă halena alcoolică, ci atitudinea călăreţului, care e mai viteaz după ce a băut şi crede că va stăpâni calul mai bine decât poate, în realitate », ne-a declarat dr. Daniel Bălănică.

Citit 31699 ori Ultima modificare Joi, 15 August 2013 17:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.