Parcul Eminescu - un loc viu, animat: "Biblioteca estivală este unică în ţară"

Parcul Eminescu - un loc viu, animat: "Biblioteca estivală este unică în ţară"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În Parcul Mihai Eminescu, din centru, este deschisă Biblioteca Estivală, cu program zilnic de la 10,00 la 21,00, sâmbăta închis, iar duminica de la 10,00 la 13,00. Gălăţenii de toate vârstele pot împrumuta cărţi, pot juca table, rummy sau şah.

Iniţiativa îi aparţine directorului Bibliotecii Judeţene „V.A.Urechia”, Ilie Zanfir, care declară: „Am încercat să creăm un cadru propice şi un ambient deosebit pentru gălăţenii de toate vârstele care doresc să-şi petreacă timpul liber în natură şi, totodată, în apropierea cărţilor. Avem măsuţe şi scăunele pentru cei mici, care vin cu bucurie, fiecare cu hobby-ul lui, indiferent că este vorba despre literatură, desen, şah, rummy. Foarte interesant este că tinerii sunt atraşi şi de cărţile de aventură - jos pălăria pentru cadrele didactice şi părinţii care au venit, toată vara, aici la noi. Datorită Bibliotecii estivale, Parcul Eminescu a devenit un parc viu, animat, care atrage ca un magnet. Cu o ofertă destul de generoasă au venit librăriile şi editurile din Galaţi şi oferă spre vânzare cărţi pe gustul tuturor. Aşa ceva nu se mai petrece în altă parte, această bibliotecă estivală este unică în ţară”, afirmă directorul Bibliotecii „V. A. Urechia”.

Tabăra „Axis libri” - ultimul modul

În cadrul Bibliotecii estivale se desfăşoară Tabăra de creaţie „Axis Libri”, acum în derulare fiind cel de-al treilea şi ultimul modul, de Creaţie literară, care este structurat, ca şi precedentele, pe două categorii de vârstă: 5-8 ani şi, respectiv, 9-14 ani. Vinerea, de la ora 10,00, au loc întâlnirile celor cu vârsta cuprinsă între 9 şi 14 ani, iar marţea este ziua dedicată micuţilor cu vârste cuprinse între 5 şi 8 ani.

Vă reamintim că, la fel ca şi la precedentele două module - de artă plastică şi iniţiere în arta fotografică - ziarul Viaţa liberă şi Librăria Bon Ami oferă ca premii, câştigătorilor la ambele categorii de vârstă, câte o maşinuţă cu telecomandă.

Citit 1413 ori Ultima modificare Joi, 05 Septembrie 2013 17:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.