Aglomeraţie, haos şi injurii la Trecere Bac / Scandal între şoferii autobuzului 16 şi cei de pe TIR-uri

Aglomeraţie, haos şi injurii la Trecere Bac / Scandal între şoferii autobuzului 16 şi cei de pe TIR-uri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Staţia autobuzului 16 de la Trecere Bac este permanent sursă de nervi şi scandal pentru şoferii de TIR şi cei ai mijloacelor de transport în comun. Strada prea îngustă pentru puhoiul de maşini şi TIR-uri care trec cu marfă zilnic dinspre şi înspre bac dă naştere unor adevărate certuri, potrivit şoferilor de autobuz şi călătorilor.

Gheorghe Chirilă, un pescar pătimaş, zilnic la datorie pe malul Dunării, ne-a atras atenţia că nu de puţine ori şoferii de autobuz au fost apostrofaţi că încurcă circulaţia TIR-urilor, ba că aceştia sunt de multe ori obligaţi să urce mijlocul de transport în comun pe trotuar sau să-l oprească mai departe de staţie şi, astfel, mai departe de călătorii care coboară de pe bac. „Cred că dacă s-ar face un refugiu pentru autobuz, problema ar fi oarecum rezolvată, autobuzele ar avea unde staţiona, iar TIR-urile şi maşinile ar avea şi ele pe unde trece. Nu s-ar mai crea aceste dopuri”, ne-a spus domnul Chirilă.

De aceeaşi părere este şi Dionisie Bercea, şofer pe minibuzul GL 05 MRN, care ne-a detaliat problemele zilnice care apar în zonă. „Mereu ne claxonează, ne şicanează, ne înjură în trafic şoferii de TIR-uri. Am avut des probleme cu ei. Spun că suntem ca un ghimpe pentru ei. Ar trebui făcut un refugiu, după restaurant, pe dreapta, cu urcare spre Ţiglina. Trotuarul trebuie mutat un metru, doi spre dreapta. Nu durează mult şi cred că nici nu ar costa mult. Autobuzul are şapte metri. Ar trebui un scuar de vreo 14 metri, ca să putem manevra maşina pentru a intra şi a ieşi”, ne-a declarat şoferul.

Conducerea Transurb cunoaşte problema, însă deocamdată nu ştie cum ar putea să o rezolve. „Într-adevăr, este mai dificil să întoarcă acolo şi să îşi aştepte călătorii, pentru că este aglomerat. Dacă am muta staţia mai sus, ar fi mai greu pentru călători. Nu ştiu cum am putea crea o alveolă pentru că în zonă sunt şi restaurante, dar şi parcări. Vom mai merge acolo, să vedem ce soluţie am putea găsi”, ne-a declarat directorul Transurb, Genica Totolici. Cine ştie, poate că nu ar fi rău ca autorităţile locale să ia în calcul chiar soluţia propusă de şoferi.

Citit 2777 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Septembrie 2013 16:14

5 comentarii

 • postat de monica
  Joi, 26 Septembrie 2013 19:53
  5.13.153.***
  Ptr TRANSURB SI AICI MA ADRESEZ CONDUCERII MAI EXACT,CE A FOST IN CAPUL VOSTRU CAND ATI MODIFICAT PROGRAMULTRASEULUI 11 NU VA GANDITI CA MAI SUNT SI OAMENI CARE TREBUIE SA INCEAPA LUCRUL DIMINEATA PANA IN 5.30 SI CARE TREBUIE SA AJUNGA PANA IN PI ATA CENTRALA?PRACTIC MULTE PERSOANE NU MAI POT AJUNGE IN ACEA ZONA,MICOBUZELE AU TOT ASA PROGRAM DESTUL DE TARZIU .PLECA AUTOBUZUL LA 5 SI 6 MIN INAINTE DIN MICRO 38 ACUM PLEACA LA 5.20 CIND SI CUM SA AJUNGI LA TIMP LA SERVICI? OAMENI BUNI MAI GANDITI SI CU CAPUL NU DOAR CU PICIORELE SAU MAI STIU EU CU CE CAND MAI FACE-TI MODIFICARI DE GENUL ASTA.ROG REVENIREA LA VECHIUL PROGRAM MULTUMESC.
  0
  0
  Raportează
 • postat de daniel
  Joi, 26 Septembrie 2013 16:54
  82.137.9.***
  @Florine ar putea face , multe variante dar incurca crasma lu' ala,ala , ca de acolo mai papa si edilii nostrii cate ceva, dar as vrea sa pun vedere un alt subiect pt cei de la viata libera , sunt curios care e idiotul ala care a aavut ideea si idiotul care a aprobat sa puna indicatoarele(la casa de apa, faleza superioa spre bac s.a) acelea prin oras mici cat o foaie A3 ,chiar nu a observat nimeni???daca ai in fata o masina mare sau ai 50-60km/h nu ai cum sa vezi pratic directiile de pe indicator.............Treaba romaneasca!!! sau e absurd de galati, in alte orase am vazut indicatoare destul de mari si bine asezate vizibil, la noi numai tampiti
  0
  3
  Raportează
 • postat de alfi
  Joi, 26 Septembrie 2013 13:08
  5.13.169.***
  solutii sunt... problema e arzatoare si cred ca se va acutiza
  dar cine sa faca ceva...? cine? cine?CINE???
  0
  5
  Raportează
 • postat de luciana
  Joi, 26 Septembrie 2013 09:37
  89.137.136.***
  Punctul de trecere cu bacul (Galati - I.C. Bratianu) este, intr-adevar, foarte, foarte aglomerat. Masini personale parcate de-a lungul intrarii spre bac , pana sus, la iesire, masini ale firmelor din jur, statie de taxiuri in gura bacului, statie de autobuz, de maxi- taxi, vehicolele care urca si coboara de pe bac ! Un haos, aspect ce dovedeste o totala lipsa de organizare si lasa o impresie foarte proasta aceasta intrare spre Dobrogea , atat pentru noi , localnicii, cat si pentru putinii turisti straini care mai trec pe aici ! Ne intrebam daca autoritatile sau institutiile galatene realizeaza aceasta situatie. Din cate se observa, nu se preocupa nimeni, si suntem nevoiti sa ne descurcam mai mult singuri.................Ca sa nu mai vorbim despre cladirile kitsch de pe ambele maluri !!!! Ar trebui regandita aceasta locatie, din toate punctele de vedere !
  0
  12
  Raportează
 • postat de florin
  Joi, 26 Septembrie 2013 08:49
  5.13.170.***
  Scuarul este facut deja. Langa gardul restaurantului (e peste strada din locul in care este facuta poza) sunt cateva masini abandonate ,un camion si vreo doua masini mici. Luati acele autovehicule abandonate, trasati cu vopsea BUS si ati creat statie de autobuz. E asa de simplu, fara dureri de cap si fara bani cheltuiti.
  0
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.