Ofurile domnului Virgil Neagu / Ţiglina III - un cartier în suferinţă

Ofurile domnului Virgil Neagu / Ţiglina III - un cartier în suferinţă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

După principiul picăturii chinezeşti, domnul Virgil Neagu (71 de ani), cititor fidel al ziarului nostru, ne supune atenţiei şi în acest an câteva aspecte din cartierul unde locuieşte, Ţiglina III, în speranţa că lucrurile se vor îndrepta măcar în 2014.

De ce nu ne gândim şi la vârstnici?
„În staţia de tramvai de la Flora, pe strada Gheorghe Asachi, este acel refugiu pentru pietoni şi sunt două bănci. La Spitalul de Copii, de la Casa Roşie, există o portiţă în acel gard de protecţie, însă la Flora nu e portiţă. Pentru un vârstnic ca mine, dacă stau pe bancă şi vine tramvaiul, cum merg eu greu, până ocolesc gărduţul ca să ajung în staţie, mi se închide uşa în nas. Solicit să se facă şi acolo o astfel de portiţă”, spune cititorul nostru.
O staţie mai aproape de Inelul de Rocadă
„Pentru magazinul Kaufland, de la Inelul de Rocadă, s-au făcut staţii pentru autobuzele care vin sau se duc spre Micro 19, însă nu şi pentru cele care merg spre şi dinspre Ţiglina III.  E doar staţia din Ţiglina II şi apoi, următoarea, pe Prelungirea Brăilei, în dreptul străzii Oltului. Şi aşa suntem vitregiţi în privinţa mijloacelor de transport noi, cei din Ţiglina III”, mai spune domnul Neagu.
Abonamente în locul biletelor
Şi mai are un of cititorul nostru: „Decât să se facă zeci de mii de bilete pe care să le distribuie gratuit pensionarilor şi să se consume atâta hârtie degeaba, de ce nu se revine la clasicele abonamente? Pentru ce mi se dau 60 de bilete din care eu folosesc maximum 5 pe lună?”
Parc vandalizat
„S-a făcut, în Ţiglina III, între blocurile A9 şi B4, un părculeţ pentru copii, îngrijit de cei de la Ecosal”, dezvăluie domnul Neagu, adăugând: „Au montat bănci, leagăne pentru copii, masă de tenis. Au betonat aleea, e foarte frumos. La noi, la Complexul Continental, însă, lângă Billa 3, în celălalt părculeţ, dintre blocurile F2 şi B7, e jale: au rupt din gard, l-au vandalizat. Au fost plantaţi anul trecut vreo 15 pomişori, iar acum abia dacă mai sunt trei sau patru. Restul, i-au rupt copiii, cu părinţii lângă ei! E o debandadă totală: mizerie, PET-uri, hârtii. Propun să se monteze coşuri de gunoi cum sunt cele din parcul celălalt, din tablă, dintr-un material care să reziste”, propune cititorul nostru, care ne-a promis că va reveni cu ofurile sale până când măcar o parte dintre acestea vor fi auzite de cine trebuie.

Citit 2149 ori Ultima modificare Joi, 02 Ianuarie 2014 15:19

9 comentarii

 • postat de cetatean
  Duminică, 05 Ianuarie 2014 12:44
  109.166.133.***
  Nenea Neagu Virgil, nu cumva vrei să ai și mese de șah și table in statii mă? ??? Băi dar ce vise de creier ,,odihnit" ai mă! !! Mereu aveti pretenții la multe. Dar când e să vă cereți drepturile in stradă stati in casă sau vă plimbati carcasele nespălate de dimineață până seară in autobuze și tramvaie. Noroc că aveți bilete moacă, pomanagiilor. In schimb dacă se deschide un supermarket nou, vă călcați in copite. Milogilor!
  Iar pentru panarama de Marius, dacă știa ma-ta că va făta un retard mintal ca tine, te-ar fi lepădat in prima canalizare, ghiorlanule. Scuipă-te in gură panaramo ce ești.
  0
  1
  Raportează
 • postat de galateanu
  Duminică, 05 Ianuarie 2014 12:27
  92.80.162.***
  @Marius. ..
  Cred că mai degrabă tu suferi de prostie cronică și ireversibilă jegosule! Dacă te-ai uita in oglindă in mod sigur ea va afișa reflexia unui specimen din rândul proștilor fruntași, medaliați cu ,,Ordinul Prostiei in rang de General al Proștilor de pretutindeni" !! Derbedei ca tine care habar ai ce faună circulă și călătoresc in mijloacele de transport in comun din Galați, normal că nu știi, căci ma-ta te-a plămădit direct in ,,biemvieu" ca oorice derbedeu cocalar, manelist și ghertoi de stepă. Maaarsh afară jegule! !!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mircea Roiban
  Duminică, 05 Ianuarie 2014 12:13
  92.80.162.***
  @Marius.!
  Muflonule....stai jos....si da-ti doua palme ca de prost ce esti risti sa mori sufocat caci nu stii ca dupa expiratie urmeaza inspiratie si uiti sa tragi aer in plamani... Rahati ca tine meritati sa fiti maturati si aruncati la latrina de unde proveniti!!! Jegule! Pute prostia pe tine mai ceva ca scandurile unui WC-u de bodega!! Nu-mi pun mintea cu imputiti ca tine caci ar fi o injosire sa fac acest acest lucru. Nu stiu ce cauti tu in regnul animal, EUGLENA verde ce esti!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marius
  Sâmbătă, 04 Ianuarie 2014 12:34
  5.13.165.***
  Pentru M. Roiban: Da, prostia se poate manifesta si in felul asta! Cu "bai" adreseaza-te dragilor tai parinti care te-au crescut si educat astfel! In rest cred ca nu merita nimic mai mult de spus ca s-ar lovi de zidul prostiei, impertinentei si cretinismului.
  2
  0
  Raportează
 • postat de Mircea Roiban
  Sâmbătă, 04 Ianuarie 2014 12:05
  92.85.154.***
  @Marius....vito, achesez spuselor celor de mai jos. Da bai...Nu generalizez!! Nu toti pensionarii ii bag in aceeasi oala!!! Nu toti!!! Sunt intr-adevar pensionari amarati care se deplaseaza pentru medicamente si tratament bietii de ei...Ii inteleg. Insa aceia numai chef de bancute sau mofturi nu au!!! Isi vad de durerile lor si de suferinta lor. Insa bazaconiile astea cu palariute sic si baston care pe langa gura mare mai si put si duhnesc a pisat si rahat si transpiratie de cred ca nu s-au spalat de la ultima era glaciara...Sa taca dracului din gura!!! Astia sunt milogii si pomanagii STATULUI roman, pentru care muncim de ne sar capacele! Ei au muncit cand in formatie erau 30-35 de insi, da?? Azi in loc de 35 suntem...1 sau 2 si prestam aceeasi munca si nu pentru 8 ore cat ,,munceau" ei. Ci peste program....!!! Mila sa am de ,...PLIMBARETII astia de pensionari cu tramvaiele si autobuzele au pensii ce depasesc numeric salariul meu, dobitocule??? Eu trebuie sa suport CA SALARIAT ,majorari de bilet, ori ei merg moaca??? Uite-te dracului intr-un autobuz si troleu cati pensionari plimbareti de bulevard isi plimba hoiturile cu chef de scandal si mereu nemultumite de conditii... se pliimba de dimineata pana seara din lipsa de ocupatie! Moftangii care vezi draga-Doamne au lucrat la...,,Fusu' ", ,,Apollo", sau ,,CAP" si azi se dau mari....,,am lucrat 30 ani si merit tinere drepturi...bla-bla!". Dar eu tanarul de AZI, ce drepturi am in pastele ma-tii??? Ca am o familie cu 1 copil si stam intr-o camera amarata de camin, in timp ce stabii si smecherii din primarie, politie, justitie, comert,banci, etc. primesc locuinte spatioase de lux????Alooo!!!! In afara de VETERANII DE RAZBOI si EROII evenimentelor din 1989, restul pensionarilor sa taca dracului din gura!!! Le-a dat destul STATUL roman. Ajunge!!! Mai am si eu drepturi!!!
  0
  1
  Raportează
 • postat de Marius
  Vineri, 03 Ianuarie 2014 18:15
  5.13.173.***
  Fiecare gandeste cu cata minte i-a dat Dumnezeu! Se vede din pastarile anterioare ca pentru unii a fost destul de zgarcit. Dar vorba ceea: de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere!
  1
  1
  Raportează
 • postat de unu
  Vineri, 03 Ianuarie 2014 13:35
  82.137.13.***
  E pensia mica, nu-ti este rusine ai pensie 1000 iau eu muncesc pe 900, muncesc nu dorm.
  1
  3
  Raportează
 • postat de unu
  Vineri, 03 Ianuarie 2014 13:34
  82.137.13.***
  M-AI LASAT FARA CUVINTE TATI, domnu primar nu da sicrie moaca, poate se gasesc abonati.
  Deja este coada la transurb, nu pot scoate abonament la copil fara sa stau vreo 10 ore la coada, de luni o sa fie la fel la taxe si impozite, pentru impozit locuinta. Hooooo cu tata e timp pana in martie saraciiilorrrrrrrrrrrrr.
  MAI folositi si toaletele de acasa dragi pensionari ca ti se intoarce stomacul pe dos cand vrei sa faci un pipi in toaleta ecologica.
  1
  3
  Raportează
 • postat de di tati pt tati!
  Vineri, 03 Ianuarie 2014 11:37
  5.13.149.***
  Propun sa se faca cate o statie din 50 in 50 de metri (cu monitor pe care sa ruleze suleyman), sa avem cate 50 de bancute in fiecare statie (eventual cum sunt cele de la Real, cu masaj), sa se dea cate 2 abonamente pt fiecare pensionar ( in caz de pierde vreunul), in autobuze si tramvaie angajatii transurb sa serveasca sarmale si carnati pentru posesorii de abonamente moaca, elevii si studentii sa beneficieze de abonamente majorate cu 500%, iar din banii de luminite de Craciun, sa se plateasca intretinerea puturosilor!
  1
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.