Containere pentru fiecare asociaţie din Galaţi: Mai multe puncte de colectare selectivă

Containere pentru fiecare asociaţie din Galaţi: Mai multe puncte de colectare selectivă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria vrea să mărească numărul punctelor de colectare selectivă a deşeurilor. Dacă în acest moment, în Galaţi, potrivit directorului Serviciului Public Ecosal, Ionuţ Pucheanu, sunt 253 de astfel de puncte, Primăria vrea să ajungă la un număr de 700-750.

„Vrem să acoperim astfel toate asociaţiile de proprietari, să nu mai fie nevoiţi oamenii să străbată distanţe mari până la primul punct de colectare selectivă”, ne-a declarat directorul Direcţiei de Lucrări şi Infrastructură din cadrul Primăriei, Radu Dinu.

În acest sens, Primăria şi Serviciul Public Ecosal vor organiza, luna aceasta sau în februarie, o întâlnire cu preşedinţii de asociaţie, pentru a stabili, de comun acord, locurile unde vor fi amplasate igloo-urile. „Vom încerca un dialog cu preşedinţii de asociaţie, aceştia fiind o interfaţă între noi şi cetăţeni, pentru a ajunge la un numitor comun. Într-adevăr, proiectul prevedea un număr mult mai mare de puncte de colectare, cam la unul, două blocuri”, ne-a explicat directorul Ecosal. Totuşi, potrivit acestuia din urmă, suplimentarea numărului punctelor de colectare va trebui corelată şi cu achiziţionarea de noi autogunoiere, care să fie un pic mai mici, pentru a putea intra pe aleile dintre blocuri. „Da, va trebui să achiziţionăm aceste utilaje şi să dotăm serviciul, atât ca să acoperim necesarul de maşini, cât şi pentru a nu avea probleme pe străzile mai înguste din cartiere”, ne-a mai spus Radu Dinu.

Citit 1319 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Ianuarie 2014 19:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.