Aeroportul Galaţiului a dispărut complet? Se caută o placă comemorativă

Aeroportul Galaţiului a dispărut complet? Se caută o placă comemorativă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O plăcuţă comemorativă de pe frontispiciul fostului sediu al S.C. Trefo S.A., urmaşa Întreprinderii de Sârmă, Cuie şi Lanţuri, de pe str. Coşbuc, care amintea de tradiţia aviatică a Galaţilor, a dispărut după demolarea clădirilor şi a fostelor hangare ale Aeroportului, care au făcut loc noului mall. Pentru că, după toate investigaţiile întreprinse, nu s-a putut afla dacă acea placă mai există, Asociaţia Română pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii (A.R.P.I.A.), filiala "Comandor Anton Mărăşescu" Galaţi, face apel, şi prin intermediul nostru, la cei care ştiu ceva despre soarta plăcii.

Lt. comandor (r) Feodor Ichim, preşedintele filialei, ne-a precizat că placa amintea că acolo a funcţionat, conform celor scrise în bronz, „Centrul de Instrucţie şi Antrenament al Aviaţiei de Vânătoare 1941 - 1944”. La dezvelirea plăcii au participat comandorul dr. Dumitru Dediu, aviatorul antrenat, alături de celebrul Dumitru Prunariu, să devină reprezentantul României în Cosmos, şi generalul de aviaţie Aurel Niculescu, fost comandant al Aviaţiei Militare Române în anii '70, gălăţean de origine.

Pentru un monument al aviatorilor gălăţeni

Filiala A.R.P.I.A., spune preşedintele Ichim, este interesată de refacerea monumentelor care au fost dedicate în timp unor aviatori gălăţeni căzuţi la datorie, dar şi de ridicarea unui monument al eroilor gălăţeni ai văzduhului.

A.R.P.I.A. este o asociaţie afiliată la EPAA - Parteneriatul European al Asociaţiilor Forţelor  Aeriene.

Citit 2735 ori Ultima modificare Vineri, 31 Ianuarie 2014 15:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.