Avem două puncte verzi, folosim numai unul/ Gălățenii aruncă şifonierul tot la pubelă

Avem două puncte verzi, folosim numai unul/ Gălățenii aruncă şifonierul tot la pubelă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La începutul anului trecut, directorul Agenţiei de Mediu, Carmen Sandu, atrăgea atenţia că în Galaţi există două puncte verzi de depozitare, unul în Micro 13B şi celălalt pe strada Etna nr. 29, construite prin proiectul „Management integrat al deşeurilor urbane solide în Municipiul Galaţi şi împrejurimi”, realizat prin ISPA, însă nu le-a văzut niciodată funcţionând. De la începutul anului trecut şi până acum, situaţia s-a schimbat, dar prea puţin.

Depozite mai mult nefolosite

Punctul verde de pe Centură, din Micro 13 B, chiar dacă există din 2012, este funcţional abia de la sfârşitul anului 2013, iar în acest moment, potrivit informaţiilor furnizate de către Ecosal, se află depozitate acolo 50 kilograme DEEE (deşeuri electrice, electrocasnice şi electronice) şi trei metri cubi de deşeuri din demolări. În ceea ce priveşte punctul de pe strada Etna, aici nu sunt depozitate deşeuri. „Urmează să facem o campanie de conştientizare a cetăţenilor. Nu pot spune că se înghesuie lumea. Au mai venit companii, societăţi să depoziteze aici, dar e doar pentru cetăţeni. Poate nu ştim noi să ne vindem marfa, dar şi oamenii preferă să îşi lase şifonierul lângă pubela de gunoi”, ne-a declarat directorul Serviciului Public Ecosal, Ionuţ Pucheanu. Întregul amplasament din Micro 13 B are o suprafaţă de 2.500 de metri pătraţi, în această suprafaţă fiind incluse toate auxiliarele, iar deşeurile sunt depozitate în containere după cum urmează: trei containere de 18 metri cubi, cinci containere de 32 metri cubi, două containere tip presă de 18 metri cubi şi un container tip abroll (pentru DEEE).

Ce fel de deşeuri puteţi duce

Cele două puncte, administrate de către Serviciul Public Ecosal, acceptă deşeuri verzi provenite din grădini şi parcuri, deşeuri inerte provenite din construcţii şi demolări (maxim doi metri cubi pe an şi numai de la persoane fizice), becuri, electrice şi electronice şi electrocasnice (DEEE) şi deşeuri voluminoase, mobile.
Foto: Bogdan Codrescu

Citit 5772 ori Ultima modificare Joi, 06 Martie 2014 19:44

4 comentarii

 • postat de crystal
  Sâmbătă, 08 Martie 2014 05:18
  89.137.136.***
  pacat de multa mobila veche si alte acareturi care se risipesc in Romania, lumea nu are bani si spatiu sa cumpere vechituri.
  Te uiti la Discovery ,National Geographic , History si te crucesti cum se bat aia la depozite pe o masa care nu e prea veche dar sunt sigura ca sufleca vreo 350 Dolari pe ea ca popa.
  Ne-ar trebui si noua niste depozite pline particulare, stai ca avem garajele, dar firmele care cumpara vechituri lipsesc...
  Nici nu suntem invatati sa apreciem vechiturile, ca valoarea lor creste cu fiecare an.
  0
  3
  Raportează
 • postat de Sa fie mai organizati !
  Vineri, 07 Martie 2014 15:03
  5.13.148.***
  Dan are dreptate. Aia si asa stau degeaba acolo, ar putea pune la dispozitie un nr de telefon si utilitare pentru a cara de la oameni deseurile mai voluminoase si grele. Taxa de transport sa fie maxim 10 lei.
  Si kim are dreptate, trebuie mediatizat, ca nici eu nu stiam de ele. Sa fie lipite afise pe blocuri, sau puse in cutiile postale.
  0
  6
  Raportează
 • postat de DAN
  Vineri, 07 Martie 2014 10:26
  5.13.160.***
  Pai ca sa duc un sifonier imi trebuie o masina oameni sa il care...si ajung sa platesc 100 din buzunarul meu .
  0
  13
  Raportează
 • postat de kim
  Vineri, 07 Martie 2014 08:14
  89.122.124.***
  Punctul de colectare din Micro 13B sa zicem ca e ok, dar celalalt.....Doamne iarta-ma....l-am cautat si e la mama naibii, unde risti sa fii talharit, batut etc..... Punctul acesta de colectare e gandit fff prost......
  Iar daca vreti sa se stie de ele, faceti mediatizare, doar cei implicati in sistemul deseurilor au cunostinta de existenta lor, tanti Florica din colt nu a auzit de ele si va depozita la containerele de la bloc riscand sa fie sanctionata.
  0
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.