Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
13 comentarii

Un gălăţean încearcă de patru luni să oblige simigeria de la parterul unui bloc, aflată exact sub apartamentul lui, să reducă zgomotul făcut de malaxorul de cocă, motivând că familia sa nu se poate odihni noaptea. Cu toate că mai multe instituţii i-au impus firmei reducerea zgomotului, iar Poliţia Locală chiar a dispus suspendarea activităţii până la obţinerea unui aviz lipsă, covrigăria o duce bine-mersi.

Unul da, altul ba

Gălăţeanul Maricel Gogoneţ nu vrea să mai audă în viaţa lui de covrigi calzi! De la începutul lunii noiembrie 2013, de când s-a deschis simigeria de pe strada Nae Leonard, la parterul blocului S9, soţii Gogoneţ au început să aibă nopţi albe. „De la ora trei dimineaţa se aude malaxorul, ca un zgomot de motor vechi. Sări din pat fără să vrei, iar dormitorul nostru este exact deasupra”, susţine Maricel Gogneţ. De cealaltă parte, Tăchiţă Zăgan, administratorul societăţii S.C. Aliss Ela ZT S.R.L., care deţine afacerea, spune că şi un aparat radio face mai multă gălăgie decât utilajul său. Nici vorbă să pună în practică vreo măsură impusă de autorităţile sesizate de locatarul de la etajul 1.

Trei controale, de la trei instituţii, degeaba?

Pe 20 noiembrie, Secţia 4 Poliţie îi răspunde lui Maricel Gogoneţ că administratorul s-a angajat în scris că va remedia situaţia privind zgomotul produs de utilaje. Pe 29 noiembrie, acesta află de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi că inspectorii au somat societatea să ia măsurile necesare pentru reducerea nivelului de zgomot. În aceeaşi zi, Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Judeţean Galaţi răspunde că, în urma controlului, a stabilit ca măsură „antifonarea plafonului sălii de producţie în care se află malaxorul şi cuptorul pentru producţie.” Doar Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor îi răspunde că, în urma probei de lucru în gol cu malaxorul, „s-a constatat că nu produce vibraţii şi zgomote pe care să le transmită pardoselii sau pereţilor”.
Gălăţeanul atenţionează însă că problema apare când utilajul funcţionează cu cocă înăuntru, adică de la orele 2-3 noaptea şi până la 8-9 dimineaţa. Cert este că trei din patru instituţii sesizate au impus o măsură care nu a fost pusă în practică nici acum de administratorul covrigăriei.

Societatea nu are aviz de la Primărie

Maricel Gogoneţ este şi preşedintele Asociaţiei de Proprietari nr. 780, din care fac parte locatarii blocului S9, aşa că s-a plâns, în numele lor, şi la Primăria Galaţi. De la Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, am aflat că, de la înfiinţare şi cel puţin până săptămâna trecută, firma nu a solicitat nici avizul privind orele de funcţionare, aşa cum sunt obligate să facă societăţile care funcţionează la parter de bloc. De altfel, la mijlocul lui februarie, Poliţia Locală a amendat patronul şi a dispus suspendarea activităţii firmei, tocmai pe acest motiv. Ceea ce înseamnă că, la vizita noastră, angajatele coceau de zor covrigi ilegali.

Şi comerţ, şi producţie

Colac peste pupăză, aşa cum a descoperit acelaşi cetăţean, în contractul de închiriere a spaţiului de la parter este stipulat clar că „bunul închiriat este dat în folosinţa locatarului pentru destinaţia magazin alimentar”, pe când, în realitate, tot acolo se prepară şi se coc covrigii. Cu alte cuvinte, destinaţia spaţiului s-a schimbat în una de producţie.
"Am închiriatul spaţiul, fac ce vreau în el", ne-a replicat, la întrebarea noastră, administratorul firmei, care supraveghea prepararea covrigilor.
Gălăţeanul care vrea să scape doar de zgomotul produs de malaxor nu mai ştie, însă, la ce instituţie să mai meargă pentru a fi sigur că, în România, legile şi măsurile impuse de autorităţi se mai şi respectă.

Citit 4523 ori Ultima modificare Marți, 11 Martie 2014 18:15

13 comentarii

 • postat de liniste la bloc Vineri, 14 Martie 2014 19:51 5.13.154.*** Link la comentariu
  0
  7

  Blocul din imagine, la parterul caruia se afla asa-zisa covrigarie, este un bloc cu 2 scari si apartamente putine. Locatarii se inteleg bine intre ei si pana la aparitia acestei covrigarii nu au existat conflicte cu cei care au firme la parterul blocului. La aceasta adresa mai au sediul un birou de avocatura, o croitorie si o firma de reparatii electroocasnice. Desi la croitorie si la firma de reparatii se face zgomot, acestea respecta, pe cat se poate, orele de odihna ale locatarilor blocului.
  Inaintea covrigariei cu pricina in acel spatiu si-au avut sediul, pe rand, un magazin de piese autor, un loto-prono, o firma de pariuri sportive si un magazin alimentar.
  Interesant ar fi sa urmareasca cineva si sa vada ca in acest magazin alimentar/ covrigarie nu intra NIMENI sa cumpere NIMIC. Ceea ce ma duce cu gândul la o splare de bani.
  La fel de interesant ar fi sa vedeti ca inauntru se fumeaza, iar patronii de o etnie conlocuitoare monitorizeaza atent zona magazinului.
  Autoritatile nu fac si nu vor face niciodata nimic pentru ca fie nu au cadrul legal, fie le e lene sa iasa din birou si sa ancheteze (solicita reclamantului n-spe mii de acte pe care acesta nu are autoritatea si posibilitatea sa le procure), fie le este frica.

  Raportează
 • postat de LINISTEEEEEE!.......SE AUDE? Joi, 13 Martie 2014 14:43 78.96.254.*** Link la comentariu
  0
  6

  Ce vorbiti de respectarea dreptului la liniste a proprietaruli/locatarului din propria casa!??? Atat timp cat organele in drept nu vor sa-si faca treaba constiincios, aplicand legile aferenta situatiei, in vigoare, cainii latra, caravana trece.Deci in tara asta legi sunt de tot felul, aproape pentru orice situatie pentru repunerea cetateanului in drepturile caruia i se incalaca.Dar aceste legi, cum spuneam, nu sun aplicate de cei platiti sa faca acest lucru.Inclusiv la nivelul justitiei, care, si acolo, se cauta intentionat o virgula, o paranteza, pentru a schimba rezultatul de drept si de fapt ce se merita a fi aplicata unui cetatean nedreptatit.

  De ce am dorit sa comentez la subiectul din articol?Sunt la fel de afectat in propria casa privind linistea, dar nu de la un malaxor de paine, ci de la o javra de caine a vecinului, un pechinez invatat sa latre aiurea exact la ore cand ai venit si tu acasa de pe cele drumuri ale acestei societati pline de mafie si hotie, si doresti sa -ti tragi sufletul in liniste.Ei bine, de ani de zile, acesti vecini,pe care, sigur, nu mi i-am dorit, ma deranjeaza cu acest latrat strident al pechinezului, ziua si noaptea.Am facut zeci de reclamatii la Sectia 1 Politie, Politia Locala si, in afara de raspuns scris din partea acestor organe, ca "li s-a pus in vedere", marlanii astia cu cainele fiind invitati si la politie, in continuare imi strica linistea, si, ca sa se razbune, imi stie ora cand vin acasa si incepe sa incite cainele, urmarind sa vada, dupa zgomotul pe planseu, cand sunt la masa in bucatarie, in sufragerie sau dormitor, muta si zgandara cainele functie de camera in care sunt.Ca sa nu va mai spun ca am chemat un echipaj de la Sectia 1 Politie la ora doua dimineata, ca nu mai puteam sa dorm din cauza latratului acestui pechinez, zgandarat de acesti netrebnici, si, dupa ce agentii au ascultat la usa cum provoaca nelinstea acesti dezaxati imi spun ca ei nu pot sa amendeze cainele, desi exista legea 61/1991 si HCL 87 privind obligatiile detinatorilor de caini.E unul Pandele la Sectia 1 de Politie caruia i-am trimis ultima plangere anexandu-i toate scrisorile lor cu"le-am pus in vedere". Zice: lasa domle ca iau masuri.Sanchi, primesc iar acasa, ca iar le-a pus in vedere, si sa anunut de acum la 112, ca pe el il deranjeaza chestiuni de astea simple.Adica linistrea unui cetaten e asa un bamplezir, un moft,sau, ma rog, ca nu esti sanatos la cap daca nu accepti sa te latre un pechinez stricandu-ti linistea in propria casa, si, ca el, politistul, titrat in drept, UN BOS PESTE PROSTIME,hotaraste daca vrea EL sa beneficiezi de liniste in propria ta casa.Uite asta este societatea, nu numai aici in orasul asta plin de mafioti si de politisti sau functionari ai statului care sunt platiti din impozitele cetatenilor, aflandu-se in slujba cetatenilor, cum isi bat joc de locul asta de munca pe care-l au din banii nostri.

  Asa ca cetateanul despre care se face vorbire in articolul cu pricina, cu malaxorul, hai bre sa ne mutam din orasul asta plin de marlani si functionari ai statului care, desi sunt platiti din banii nostri, refuza sa-si faca datoria fata de cetatean.Pai ce sa mai zic?

  Raportează
 • postat de Pune frate malaxorul într-un garaj....parcă nu ai fi din Galați, ce naiba! Miercuri, 12 Martie 2014 21:36 92.86.89.*** Link la comentariu
  1
  4

  Măi frate cu malaxorul, nu ai și tu un garaj unde să-ți montezi malaxorul la ditamai firma pe care o deți? Parcă nu ai fi din Galați, ce naiba!!! Uite ce ieși acum, se iau oamenii de balcon, acum.

  Raportează
 • postat de Teach Miercuri, 12 Martie 2014 19:47 5.13.238.*** Link la comentariu
  1
  11

  Eu sa fiu in locul lor imi luam pistol de ala cu apa ... unu gigant si as fi colorat apa cu ceva albastru sau roru ... poate cerneala ... si as tinti spre clientii covrigariei ... nu sa-i ating ... doar sa ii intimidez ... sigur nu se risca nimeni sa intre pentru 2-3 covrigi ... si sa vezi cum vine patronul la negocieri dupa aia ...

  Raportează
 • postat de gopo Miercuri, 12 Martie 2014 12:44 188.26.31.*** Link la comentariu
  21
  1

  Detasamentul de sclaveti ai primariei recte POLUTIA LOCALA sa se ocupe de garduri si parcuri si nu de privatii care pana la urma le platesc lor salariile nemeritate.D-aia a ajuns tara asta atat de jos.Intrucat in momentul in care cineva incearca sa produca ceva e imediat luat in tarbaca de oamenii de nimic cat si de ORGANELE statului care taie frunza la caini si umbla ca libarcile pe strada cu gandul numai la amenzi si spagute

  Raportează
 • postat de anonim Miercuri, 12 Martie 2014 11:04 89.136.235.*** Link la comentariu
  2
  17

  Domnule Dan daca te intereseaza verifica toate actele proprietarului cu balconul si apoi fa comentatriul. Nu stiu daca te-ai putea duce la serviciu si copii la scoala si sa doarma 4-5 ore pe noapte de 4 luni.

  Raportează
 • postat de iuan Miercuri, 12 Martie 2014 09:58 81.84.128.*** Link la comentariu
  6
  10

  Tiganie si atat ! Atat la etaj cat si asta cu chioscul

  Raportează
 • postat de Dar cu balcoanele cum rămâne? Modificare de proiect se cheamă? Trotuarul nu este afectat, îngustat? Miercuri, 12 Martie 2014 08:42 92.86.44.*** Link la comentariu
  7
  10

  Are dreptate Dan de sub mine, balcoanele de la parter și etajul unu se încadrează perfect la modificare de proiect a blocului, balcoanele apărute intrând chiar și pe trotuarul domeniului public. Normal că și pereții de rezistență exteriori au fost sparți, rezistența blocului la cutremure fiind afectată. Malaxorul cred că este second-hand, cu uzuri și de aici trepidații de la motorul electric ce ere rulmenții pe ax uzați sau rotorul neechilibrat și mecanismului de reducție cu roți zimțate uzate. Un malaxor nou așezat pe covor de cauciuc pânzat și șaibe de cauciuc de fixare la prezoanele de fixare în fundație diminuează zgomotul.

  Raportează
 • postat de crystal Miercuri, 12 Martie 2014 08:40 89.137.136.*** Link la comentariu
  3
  27

  In primul rand:
  Nu cunosc nici pe patron si nici pe persoana (locatarul) in cauza dar,
  nu mai ganditi asa ca de asta va fura politicienii la ochi ca intoarceti capul voluntar sau involuntar in alta directie si aratati cu degetul intr-o cu totul alta directie.
  Astfel de caz este inadmisibil mai ales in tarile civilizate europene, nu conteaza a cui firma este sau cine locuieste deasupra.Ar fi zburat imediat cu tot cu utilajul lui care efectiv deranjeaza. Nu degeaba politia a amendat iar alte organe abilitate au decis ca trebuie oprita activitatea.
  Daca era in occident il dadeau aia in judecata si platea despagubire de ii sareau fulgii.
  Plus ca daca produce vibratii si afecteaza structura de rezistenta in timp nici nu stateau la discutie.
  Ar putea foarte bine sa schimbe profilul si sa faca magazin de imbracaminte sau incaltaminte sau alimentar , ceva care sa nu produca zgomot sau vibratii si sa mearga bine in vad.

  Raportează
 • postat de Marius Stanica Miercuri, 12 Martie 2014 08:37 213.218.53.*** Link la comentariu
  2
  42

  sa locuiti voi deasupra unei hale industriale (alimentare) si sa nu puteti dormi 365 zile pe an si apoi mai vorbim cat de critici sunteti voi !!

  omul (indiferent cat de legal este sau nu balconul) are DREPTUL LA LINISTE (macar seara / noaptea) !

  in orice tara civilizata, firma respectiva ar fi fost inchisa, si ar fi incasat o amenda usturatoare.
  Numai la Romania, vine garda si "recomanda o solutie" !!

  Raportează
 • postat de Gimy Miercuri, 12 Martie 2014 08:22 109.102.62.*** Link la comentariu
  1
  33

  Eu nu inteleg cum i s-a dat voie sa contruiasca asta asa ceva la parterul unui bloc. Cred ca ar trebui verificati inclusiv oamenii aia de prin primaria sau de unde naiba a primti avizul. E caz de puscarie asta baieti si cine nu itnelege asta inseamna ca inca se mai crede in Romania anilor 90.
  Tineti minte baieti, PUSCARIE.

  Raportează
 • postat de dan Miercuri, 12 Martie 2014 07:38 79.116.97.*** Link la comentariu
  30
  12

  Eu mai intai l-as intreba pe acest propietar cum are dansul un asa balcon? El are cumva autorizatie de extindere sau constructie a acelui balcon? Sunt sigur ca este ilegal ,din imagine se observa clar ca este extins ,ar trebui mai intai sa-si vada de gunoiul din propia ograda ,si sa lase oamenii sa munceasca sa castge un ban cinstit ! Mai ales ca acolo sunt asigurate si cateva locuri bune de munca !! Pensionarii si-au vazut sacii in carutza si putin le pasa ca tineretul din ziua de azi nu au un loc de munca

  Raportează
 • postat de FELIX Miercuri, 12 Martie 2014 07:25 5.13.228.*** Link la comentariu
  45
  6

  Probabil ca este INVIDIE SI URA a acestor pensionari care altceva nu au nimic de facut decit sa numere frunzele din copaci si sa sune la politie sau primarie sau episcopie si sa RAPORTEZE lipsa de 352 de frunze !!!Sau sa se plimbe cu autobuzele de dimineata pina seara!!!Sau sa se adune in parcuri sa faca politica de 2 lei!!! CIND VOI AJUNGE PENISIONAR ,TOATA ZIUA AM SA MA PLIMB PE JOS,AM SA MA DUC PRIN STATIUNUI SI AM SA CAUT SA NU INCOMODEZ PE CEI DIN JUR!!!!!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.