Pensii şi alocaţii întârziate la Vârlezi
Foto: Foto: Internet

Pensii şi alocaţii întârziate la Vârlezi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Poştaşul a ieşit la pensie la începutul lunii, iar concursul pe post se organizează abia săptămâna viitoare


Pentru că poştaşul din localitate a ieşit la pensie de la 1 martie, oamenii din Vârlezi au aşteptat în zadar ca pensiile sau alocaţiile să ajungă la data la care ar fi trebuit. Elena Lăpuşneanu, pensionară, ne-a sunat la redacţie să ne semnaleze că, deşi distribuirea pensiilor ar fi trebuit să înceapă de vinerea trecută, abia luni au venit în localitate două reprezentante ale Poştei. Banii nu au ajuns însă pentru plata tuturor drepturilor, aşa unii ar urma să îşi primească pensiile cu întârziere, abia joi sau vineri. „Luni ne-au chemat la vechea poştă cu buletinele. Eu am stat de la ora 10,00 până la ora 13,30, la fel ca mulţi alţi consăteni, dar la un moment dat, ni s-a spus că s-au terminat banii. Am fi fost mulţumiţi să fie mai organizaţi, să nu ne lase pe unii să aşteptăm degeaba. În plus, eu am rate la bancă, îşi permit să întârzie aşa, nejustificat, împărţirea pensiilor? Nu accept o asemenea umilire”, ne-a spus Elena Lăpuşneanu, în numele celorlalţi consăteni nemulţumiţi.

Deşi am încercat să aflăm de ce pe postul lăsat liber de fostul poştaş nu s-a organizat concurs în timp util, pentru a se asigura serviciile în ritm obişnuit, prin Biroul de Comunicare şi Relaţii Publice am primit doar următoarele precizări: „C. N. Poşta Română SA, prin intermediul Oficiului Judeţean de Poştă Galaţi, va organiza, în data de 24 martie a.c., concursul aferent ocupării postului devenit, astfel, vacant. În perioada 3 – 31 martie 2014, agenţia poştală din Vârlezi, judeţul Galaţi, va fi deservită de către agentul poştal din Crăieşti, o localitate învecinată”.

Din răspunsul de la Companie mai aflăm că „prin urmare, atât corespondenţa, cât şi drepturile băneşti aferente pensiilor nu vor suporta modificări în programul de distribuire”. Lucru care, după cum ne-a povestit gălăţeanca, nu se potriveşte câtuşi de puţin cu realitatea din teren.

 

Citit 1071 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Martie 2014 23:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.