Diseară, Primăria Galațiului stinge lumina

Diseară, Primăria Galațiului stinge lumina
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Municipialitatea Galațiului marchează, diseară, Ora Pămânului. Maniestarea a fost introdusă în România începând cu anul 2009 și este cea mai mare acțiune voluntară de mediu de pe planetă.Cu diferențele de fus orar aferente, prilejul este marcat la nivel global. 

Iată ce va face, concret, Primăria Galați.

„Între orele 20.30 și 21.30, municipalitatea stinge lumina pe faleza Superioară a Dunării, pe segmentul cuprins între străzile Prelungirea Traian și Prelungirea Coșbuc. Totodată, se va stinge lumina și în parcurile de la Elice și Viva” se arată în comunicatul Primăriei.

Potrivit primarului Marius Stan:

„Prin acest gest simbolic, ne solidarizăm și noi cu milioane de locuitori ai planetei, care înțeleg că resursele naturale ale Pământului sunt limitate și avem datoria față de urmașii noștri să le lăsăm o lume mai curată, mai puțin poluată și cu suficiente resurse pentru a merge mai departe. Îi îndemn pe toți oamenii din Galați, dar și instituțiile publice și agenții economici din oraș, cărora le pasă de viitorul planetei pe care trăim, să se alăture și ei acestei inițiative lăudabile și să deconecteze de la rețeaua de energie electrică orice consumator de care nu au nevoie, timp de o oră. Un gest mic și simbolic pentru fiecare dintre noi poate însemna o economie de energie uriașă pentru Pământ”

Dacă sunteți pasionați de ecologie, accesând www.earthhour.org puteți vedea cum se desfășoara manifestările prilejuite de Ora Pământului pe întreg Globul. 

 

 

 

Citit 1619 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Martie 2014 13:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.