Pensionarii au obţinut iar promisiuni de la Ministerul Muncii
Foto: Luna trecută, pensionarii gălăţeni au protestat în faţa Prefecturii, pentru motivele expuse săptămâna aceasta şi la ministerul Muncii

Pensionarii au obţinut iar promisiuni de la Ministerul Muncii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O nouă promisiune, asta au obţinut delegaţiile pensionarilor care s-au întâlnit, săptămâna aceasta, la Bucureşti, cu reprezentanţii Ministerului Muncii. După cum ne-a informat Vasile Panţuş, preşedintele Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere (APC) din Galaţi, la întâlnire au mers atât reprezentanţi ai APC, cât şi ai Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România şi ai Sindicatului Cartel Alfa. Ei au pus din nou pe tapet doleanţele pentru care pensionarii gălăţeni au ieşit în stradă luna trecută, dar şi la sfârşitul anului trecut.

„Este vorba, în primul rând, despre îndreptarea erorilor juridice din grupa I de muncă, apoi de luarea în calculul pensiilor a tuturor veniturilor brute realizate lunar din care s-a reţinut contribuţia pentru sănătate, iar în al treilea rând de interpretarea corectă a art. 102 din Legea nr. 263 / 2010. În ceea ce priveşte prima chestiune, s-a convenit de comun acord că toţi cei care au lucrat în grupa I de muncă după 1 aprilie 2001, indiferent de încadrare, în condiţii deosebite şi speciale de muncă, ar trebui să beneficieze şi ei de indexarea cu 50 la sută a pensiei. Ni se va comunica un răspuns oficial în maxim 30 de zile şi ni s-a spus că, dacă este necesar, se va iniţia un proiect de lege în acest”, ne-a spus Vasile Panţuş. De asemenea, delegaţia a primit asigurări că „vor fi evaluate toate hotărârile definitive şi irevocabile obţinute de petenţi pentru luarea în calcul a veniturilor pentru care li s-a reţinut CAS.” Lucruri care, până la punerea lor în practică, rămân simple promisiuni.

 

Citit 1460 ori Ultima modificare Joi, 10 Aprilie 2014 17:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.