Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
3 comentarii

Pe Domnească, au început frumos lucrările de restaurare a vechilor clădiri ale fostului Corp C, de la stradă, alLiceului de Artă „Dimitrie Cuclin”! Aici va fi sediu de firmă dacă lucrările vor fi isprăvite până în aprilie anul viitor, cum s-a angajat constructorul. După retrocedare, o vreme clădirile păreau abandonate şi am scris că puneau în pericol integritatea fizică a celor care stăteau în staţia auto. Acum, s-a îndepărtat stratul „putregăit” de tencuială… Ne bucurăm că proprietarii au găsit fondurile necesare.
Dar cine ştie ce soartă ar fi avut cele două corpuri de clădire rămânând de for public? ! Cu ani în urmă, când ambasadorul american James Rosapepe a fost invitat de primarul Dumitru Nicolae ca să i se arate, cu mândrie, noua sală de spectacole a liceului, americanul a întrebat şi ce se va face cu vechile clădiri, pe atunci neretrocedate. Primarul i-a dat un răspuns ingineresc: trebuie demolate şi turnat ceva nou. Spre mirarea mărturisită a primarului-inginer, americanul a spus că la ei aşa ceva „ar valora aur”. Bine că a rămas „aurul” nedemolat!

Citit 2292 ori Ultima modificare Vineri, 02 Mai 2014 09:17

3 comentarii

 • postat de Costel Sâmbătă, 03 Mai 2014 21:49 89.136.0.*** Link la comentariu
  1
  2

  Pe 18 mai 1995 același autor, în paginile aceluiași ziar, anunța triumfal: ”Încă o lună de viață pentru imobilul de pe Domnească”. Invit autorul să caute acel articol și să constate ce proces de transformare s-a produs cu domnia sa, între cel de atunci și cel de acum. Totodată îl informez, cu această ocazie, că primul proprietar al acelui imobil, atunci distrus, pe locul căruia acum zace construcția abandonată de lângă Prefectură, a fost Constantin Sacomanu, cel pe care tot el l-a descoperit ulterior în arhive și despre care a scris, laudativ, în paginile aceluiași ziar.

  Raportează
 • postat de Goe Sâmbătă, 03 Mai 2014 06:04 5.13.161.*** Link la comentariu
  3
  9

  Este lucrarea de a pune o plasa ! Habar nu aveti !

  Raportează
 • postat de joseph Sâmbătă, 03 Mai 2014 00:31 92.85.148.*** Link la comentariu
  3
  12

  Ce lucrari ma? eu stau chiar acolo
  au pus doar plasa de protectie si la revedere

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.