Iniţiativă de încurajat: Un vot pentru mai multe biciclete în Galaţi
Foto: Foto: freerider.ro

Iniţiativă de încurajat: Un vot pentru mai multe biciclete în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Galaţiul este sufocat de maşini şi nici nu are o infrastructură bine pusă la punct pentru a încuraja mersul pe bicicletă. Municipalitatea a amenajat câteva piste pentru bicicletă pe trotuare, dar, după cum ştim, şi alea dau în stâlpi sau încurcă circulaţia. Este clar că Galaţiul este neprietenos în ceea ce priveşte mersul pe două roţi, iar educaţia rutieră în ceea ce priveşte ciclismul şi cicliştii lasă de dorit. Organizaţia non-guvernamentală Rotaract s-a gândit să facă totul de la coadă la cap, pentru a putea convinge administraţia locală să pună la punct o infrastructură pentru biciclete.

Astfel, Rotaract a depus un proiect de 15.000 de euro spre finanţare la programul de responsabilitate socială „Ţara lui Andrei”, pentru a sparge gheaţa şi a convinge administraţia locală să realizeze o infrastructură în sprijinul transportului urban cu bicicleta. „Vom monta peste 2.000 de rastele unde se vor putea parca peste 6.000 de biciclete. Vom desfăşura o campanie amplă de educare a elevilor, cu privire la regulile de circulaţie, conduita în trafic şi riscurile existente. Vom face acest lucru şi cu ajutorul broşurilor validate de Poliţia Română. Vom derula o campanie de conştientizare a conducătorilor auto cu privire la cei care le sunt colegi de trafic - cicliştii. Vom dezvolta portalul web al cicliştilor din Galaţi”, scriu cei de la Rotaract pe site-ul www.taraluiandrei.ro. Potrivit unuia dintre iniţiatorii proiectului, Gregor Teodorescu, numai în 2012 erau 6.000 de elevi deţinători de bicicletă. “Un studiu realizat de noi, în 2012, arăta că 50 la sută dintre liceeni au bicicletă, iar 80 la sută dintre liceeni ar veni cu bicicleta la şcoală, dacă ar avea bicicletă şi dacă exista infrastructura necesară”, ne-a explicat un membru al Rotaract, Gregor Teodorescu.

Dacă proiectul va câştiga finanţarea, Galaţiul ar putea fi mai aproape de a fi transformat într-un mic Amsterdam şi de a convinge administraţia locală să realizeze infrastructura necesară. Puteţi ajuta la câştigarea finanţării votând proiectul “Rotabike” pe site-ul www.taraluiandrei.ro.

Citit 2834 ori Ultima modificare Duminică, 04 Mai 2014 16:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.