Iniţiativă de încurajat: Un vot pentru mai multe biciclete în Galaţi
Foto: Foto: freerider.ro

Iniţiativă de încurajat: Un vot pentru mai multe biciclete în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Galaţiul este sufocat de maşini şi nici nu are o infrastructură bine pusă la punct pentru a încuraja mersul pe bicicletă. Municipalitatea a amenajat câteva piste pentru bicicletă pe trotuare, dar, după cum ştim, şi alea dau în stâlpi sau încurcă circulaţia. Este clar că Galaţiul este neprietenos în ceea ce priveşte mersul pe două roţi, iar educaţia rutieră în ceea ce priveşte ciclismul şi cicliştii lasă de dorit. Organizaţia non-guvernamentală Rotaract s-a gândit să facă totul de la coadă la cap, pentru a putea convinge administraţia locală să pună la punct o infrastructură pentru biciclete.
Astfel, Rotaract a depus un proiect de 15.000 de euro spre finanţare la programul de responsabilitate socială „Ţara lui Andrei”, pentru a sparge gheaţa şi a convinge administraţia locală să realizeze o infrastructură în sprijinul transportului urban cu bicicleta. „Vom monta peste 2.000 de rastele unde se vor putea parca peste 6.000 de biciclete. Vom desfăşura o campanie amplă de educare a elevilor, cu privire la regulile de circulaţie, conduita în trafic şi riscurile existente. Vom face acest lucru şi cu ajutorul broşurilor validate de Poliţia Română. Vom derula o campanie de conştientizare a conducătorilor auto cu privire la cei care le sunt colegi de trafic - cicliştii. Vom dezvolta portalul web al cicliştilor din Galaţi”, scriu cei de la Rotaract pe site-ul www.taraluiandrei.ro. Potrivit unuia dintre iniţiatorii proiectului, Gregor Teodorescu, numai în 2012 erau 6.000 de elevi deţinători de bicicletă. “Un studiu realizat de noi, în 2012, arăta că 50 la sută dintre liceeni au bicicletă, iar 80 la sută dintre liceeni ar veni cu bicicleta la şcoală, dacă ar avea bicicletă şi dacă exista infrastructura necesară”, ne-a explicat un membru al Rotaract, Gregor Teodorescu.
Dacă proiectul va câştiga finanţarea, Galaţiul ar putea fi mai aproape de a fi transformat într-un mic Amsterdam şi de a convinge administraţia locală să realizeze infrastructura necesară. Puteţi ajuta la câştigarea finanţării votând proiectul “Rotabike” pe site-ul www.taraluiandrei.ro.

Citit 2722 ori Ultima modificare Duminică, 04 Mai 2014 16:04

8 comentarii

 • postat de MacAddy
  Vineri, 09 Mai 2014 07:25
  94.177.145.***
  1
  0
  Raportează
 • postat de Onofrei Sergiu-Gabriel
  Joi, 08 Mai 2014 12:38
  92.80.149.***
  @Laura Negoi!
  Eu ma refeream la folosirea fotografiei despre o actiune a ALTUI club (recte Clubul de Ciclism Galati) in folosul altei organizatii! Vi se pare normal distinsa doamna sa va i-au fotografiile realizate de dvs si sa le folosesc ca si cum ar fi facute de mine???? Dar aca in acele fotografii apare UN PROIECT AL DVS si dupa ce va fur fotografiile, le postez ca si cum as fi fotografiat: PROIECTUL MEU???? Ei??? Ce ziceti de asta???? O fi pasiune comuna dar asta nu inseamna ca ne facem publicitate pe spinarea altora, clar??? Nu stiu,...dar cand unii oameni FAC CEVA iar altii doar se ,,baga in seama" cred eu ca cei care se baga in seama ar cam trebui sa stea in banca lor ca e mai bine!!! Nu credeti????
  3
  0
  Raportează
 • postat de Laura Negoi
  Marți, 06 Mai 2014 14:30
  94.177.145.***
  Domnule Onofrei Sergiu si Gabriel,

  Pentru un reprezentant al unui club de CICLISM, orice initiativa legata de promovarea CICLISMULUI este o bucurie. Se pare ca dvs. considerati ca un club de ciclism inseamna "decat" o gasca de prieteni care se da cu bicla. Nu vad unde e problema ca s-a folosit o poza "apartinand" clubului, ca fiind reprezentativa pentru ciclismul galatean. Ba, din contra, eu as vedea-o ca pe un motiv de mandrie. Hai sa lasam orgoliile ieftine si sa ajutam, daca tot ne dam ciclisti, o initiativa care sprijina fenomenul.
  3
  5
  Raportează
 • postat de Costel
  Luni, 05 Mai 2014 21:02
  86.127.208.***
  @crystal, o masina este o necesitate, dar nu de fiecare data. Ea poate fi inlocuita foarte usor cu bicicleta sau mijlocul de transport in comun. Daca toti posesorii auto ar merge cu ele, Galatiul ar fi inghetat.
  0
  5
  Raportează
 • postat de un locuitor galatean
  Luni, 05 Mai 2014 19:10
  92.80.176.***
  cu vreo 2-3 ani in urma la bariera de pe faleza de la trecerea bac luam de la personalul de acolo o bicicleta cu buletinul pentru o ora si ma plimbam pe pista de biciclete de pe faleza inferioara era foarte placut si chear benefic. pacat ca a disparut ideea. poate primarul revine la ea si are voturi sigure pe viitor.
  1
  6
  Raportează
 • postat de biciclistu comunist
  Luni, 05 Mai 2014 13:49
  194.145.238.***
  "Municipalitatea a amenajat câteva piste pentru bicicletă pe trotuare" GRESIT!!
  ...doar le-a desenat!
  Pana la amenajare mai e ceva!
  Pun pariu ca o sa coste cat o autostrada fiecare metru de pista!
  0
  17
  Raportează
 • postat de crystal
  Luni, 05 Mai 2014 10:23
  89.137.136.***
  Noi suntem exact opusul chinezilor : cu ceva ani in urma,chinezii, foloseau biciclete ca nu isi permiteau masini.Acum ei s-au ajuns si cumpara masini cu miile doar de dragul statului de a avea o masina.
  Romanii au masini cu miile ,multe nu sunt luate pe munca cinstita, doar pentru statutul de a avea o masina ca de circulat nu prea se inghesuie.De aia galatiul are trotuarele pline de masini care abia daca circula cu ele o data pe saptamana.Mersul pe bicicleta in romania va deveni mai popular din cauza saraciei si nu cauze ecologice sau altele.

  Sursa info chinezi: Discovery Science - cel mai mare proiect de metrou din lume de la Beijing.
  2
  9
  Raportează
 • postat de Onofrei Sergiu-Gabriel
  Luni, 05 Mai 2014 10:15
  92.80.161.***
  De ce folositi imaginea actiunii Clubului de Ciclism din Galati??? Club al carui membru sunt. Imaginea articolului este de la ,,Marea Bicicleala", actiune organizata de catre Clubul de Ciclism din Galati unde am participat si eu. Dupa cum se poate vedea, unul din organizatori apare in fotografie in echipamentul (tricoul) Clubului. Rusinos!!! Cum puteti amesteca Clubul de Ciclism Galati cu...Rotaract???? Putina decenta si bun simt puteti avea domnisoara autoare a articolului???? Nu aveati alte fotografii care sa releve actiunile unui club, nefolosind fotografiile in care este implicat alt club???? Nu stiu...va intreb pe voi caci sunteti profesionisti....cum va place sa va numiti!!!
  17
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.