BALTA ZĂTUN, transformată în COMPLEX DE AGREMENT pe BANI EUROPENI

BALTA ZĂTUN, transformată în COMPLEX DE AGREMENT pe BANI EUROPENI
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Căsuţe utilate pentru camping, spaţii de joacă pentru copii şi pontoane pentru iubitorii de pescuit vor fi amenajate la Balta Zătun, până în luna mai a anului viitor * Lucrările de transformare a zonei de agrement au fost scoase la licitaţie pentru suma de 1,5 milioane de lei


Sfârşiturile de săptămână petrecute în aer liber nu vor mai fi o problemă pentru gălăţenii care vor dori să se deconecteze, dar nu au mijloace de a merge prea departe de oraş. Până anul viitor, în mai, cei care au nevoie de o gură de aer curat, dar şi împătimiţii de pescuit vor avea la Balta Zătun o zonă de agrement la standarde europene. Cel puţin aşa promite directorul Serviciului Public de Adimnistrare a Domeniului Public şi Privat (SPADPP) Galaţi, Vali Viorel Sandu.

La sfârşitul lunii trecute, SPADPP a scos la licitaţie lucrările de amenajare a bazei de agrement cu specific pescăresc la Balta Zătun, care au în vedere instalarea a nu mai puţin de 17 căsuţe complet utilate pentru cazare peste noapte, grătare, spaţii de joacă pentru copii, dar şi pontoane pentru pescari, refugii şi multe altele. Zona de agrement care se întinde pe 1,5 hectare va fi transformată total, prin intermediul Programului Operaţional pentru Pescuit, printr-un proiect în valoare de 1,5 milioane de lei.

Cum va arăta zona peste un an

În acest moment, cei care merg să se relaxeze la Balta Zătun contra sumei de 10 lei sau la pescuit contra sumei de 100 de lei nu au acces la apă potabilă, iar odată cu lăsarea întunericului există riscul să nu mai vadă nimic, pentru că nu există nici acces la electricitate. În schimb, peste un an, totul va fi schimbat.

În primul rând, va fi realizat un puţ forat, iar accesul la apă nu va mai fi o problemă, apoi va exista şi instalaţie de canalizare pentru ape uzate şi de epurare. Iar accesul la electricitate va fi posibil pe toată lungimea bălţii şi a zonei de agrement.

Gălăţenii care vor să stea cât mai aproape de natură vor putea înnopta în una din cele 17 căsuţe dotate cu tot ce trebuie. Fiecare căsuţă va avea câte două paturi, instalaţie electrică, veioze, mobilier, iar în faţa fiecărei căsuţe omul va putea să-şi prepare masa pe grătarul instalat acolo. Din acest tablou nu sunt uitaţi nici copiii, pentru că în vecinătatea fiecărei căsuţe din lemn vor fi şi leagăne.

Evident, nu sunt omise din plan toaletele şi duşurile. Vor fi de asemenea, potrivit directorului SPADPP, şase foişoare de observaţie, de unde oamenii vor putea privi păsările care trăiesc în jurul bălţii, lebede şi raţe, şase adăposturi pentru pescari realizate din lemn şi stuf, şapte pontoane pentru cei care vor să arunce lansetele pe luciul apei, la mal, prevăzute cu masă şi umbrelă. Va fi amenajată, separat, o zonă specială numai pentru grătare, mese şi foişoare şi, tot separat, o plajă cu umbreluţe din stuf şi şezlonguri. Balta va fi îngrădită, iar angajaţii serviciului vă vor putea oferi informaţii de la punctul care va fi construit în interiorul bazei de agrement.

Concursuri de pescuit

Trebuie spus că amenajarea bazei de agrement va fi completată şi de lucrările de curăţare a lacului, care are 32 de hectare, un alt proiect cu finanţare prin Programul Operaţional pentru Pescuit. „Vom decolmata balta, pentru a-i mai da un pic de adâncime, ca să ne dea posibilitatea să avem tot felul de specii în baltă, pentru pescuit. Vom face şi un pescuit de control, să vedem ce specii de peşti avem, apoi o vom popula, pentru a fi pregătită pentru iubitorii de pescuit. După finalizarea acestor proiecte, când totul va fi gata, proiectul cu baza de agrement şi cel de curăţare a bălţii vor merge concomitent, vom organiza apoi şi concursuri de pescuit. Galaţiul va avea cel mai important loc de agrement, cel mai complex”, ne-a declarat directorul Vali Viorel Sandu.

Drum anevoios până în rai

Chiar dacă aleile de acces din interiorul zonei de agrement vor fi asfaltate, iar parcarea amenajată va aştepta cuminte clienţii, drumul de acces de la Drumul Naţional până la intrarea în bază ar putea fi o problemă, potrivit directorului instituţiei care implementează proiectul.

„Am vrut să mai accesăm un proiect de 400.000 de euro, prin Programul Operaţional pentru Pescuit, pentru reabilitarea drumului, dar din păcate nu a trecut de votul consilierilor judeţeni”, ne-a mai spus directorul.

Citit 12235 ori Ultima modificare Joi, 07 August 2014 07:08

7 comentarii

 • postat de popa
  Duminică, 03 Ianuarie 2016 20:02
  95.76.32.***
  stati linistiti,asta cu casutele sunt praf in ochi.Azi 3 ianuarie am fost cu niste prieteni sa ne interesam de o copca si ne-au inconjurat masinile de la paza,plus politia la urma.Dadusem doua gauri sa sondam grosimea ghetii.Cat e domnule taxa?Daca veniti cu aprobare de la domnul director Sandu va dam voie!Adica cum?
  Ce parere aveti?
  0
  2
  Raportează
 • postat de GOGU
  Joi, 07 August 2014 16:24
  89.37.184.***
  din toti banii europreni aveti ideie cati FURA DOMNUL DIRECTOR VALI VIOREL????
  Va spun eu 80% si o sa va dovedesc cu acte si fapte :(
  0
  12
  Raportează
 • postat de un pescar vechi.....
  Joi, 07 August 2014 15:21
  5.13.144.***
  Oricum nu prinzi .......,NIK!!!!!!!!!!e o japca pe banii nostri.....!au ''baietii'' metodele lor , sa nu prinzi NIK!!!!!!!!!!!!Azot,papa multa,bla,bla...........!pescuiti in cada , mai bine.......
  0
  10
  Raportează
 • postat de crystal
  Joi, 07 August 2014 10:55
  95.77.107.***
  @Ioan
  Pai sa stii ca o sa fie mai mult gol acolo, de asta nu exista putere de cumparare la romani sau servicii cerute in mai mare masura pentru ca din cauza lipsei banilor in circulatie in romania pe care ii fura din politica, romanul de rand cu un magazin sau o firma prestatoare de servicii aplica preturi de iti cad plombele in dorinta de imbogatire, mai ales din cauza lipsei de vanzare sau clienti si atunci cum prind 1 client cum il taxeaza cat pentru 10.
  Asta e CEA MAI MARE GRESEALA in romania ,preturile umflate duc la scaderea puterii de cumparare de produse sau servicii. Atunci romanul prefera sa migreze decat sa plateasca tot salariul pe impozite,taxe ,servicii,mancare, iar la balta in cauza vor veni numai pensionarii care au lucrat in administratia locala....deja incepe sa miroase a faliment sau functionarea la limita de supravietuire a serviciilor din zona respectiva.

  Cu o inflatie foarte mare ,situata intre cea moderata si cea declarata , romania este la un pas de inflatia galopanta.
  Ca sa nu se ajunga ajunga la inflatie galopanta atunci alde nea mugur isarescu mai arunca in circulatie niste bani sa repare greselile celor care fura miliarde si sa mentina linistea sociala adica sa mai tina romanul in lesa .
  Infiintarea unei organizatii de genul DNA era necesara pentru ca prea multi bani sunt furati si blocati in conturi si romania e la un pas de inflatia galopanta care e cea mai periculoasa si duce la inceperea de proteste in masa si destabilizarea economiei.Suntem mintiti cu cifre si romanul inghite tot ce i se serveste la televizor cum ca ne merge spre bine dar suntem la nivelul economic al tarilor din Africa.
  0
  10
  Raportează
 • postat de dornic de relaxare
  Joi, 07 August 2014 08:47
  83.103.186.***
  de ce trebuie reparat drumul pana la Zatun? romanii pot cumpara helicoptere si de acasa, intr-un zbor de circa 5-7 minute pot ateriza direct in parcarea ce va fi special amenajata! apropo, oricum cei ce isi permit masinile luxoase cu care se deplaseaza catre punctul de agrement, isi permit si helicopter...cei mai necajiti vor merge cu Dacia noastra cea de toate drumurile
  0
  13
  Raportează
 • postat de Galateanul plictisit
  Joi, 07 August 2014 08:41
  109.166.137.***
  Pe bani europeni sa stea tot smecherul angajat la primarie sau consiliu la pescuit.
  0
  16
  Raportează
 • postat de Ioan
  Joi, 07 August 2014 08:39
  5.13.163.***
  Daca acum,cand locatia nu este modernizata,se cer 100 roni/persoana pentru o zi de pescuit,cat va costa o partida de pescuit dupa modernizare ? Intrebarea,desigur,este retorica....sigur pretul se va dubla. Va fi mai mult gol acolo !!!
  0
  16
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.