POLIŢIA ANIMALELOR se reînfiinţează în următoarele săptămâni

POLIŢIA ANIMALELOR se reînfiinţează în următoarele săptămâni
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În următoarele săptămâni, în cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Galaţi se va organiza un departament de Poliţie a Animalelor.

Nu va fi un organism de intervenţie, ca în reality-show-urile americane, care să-i dea pe mâna legii pe gălăţenii care-şi bat joc de necuvântătoarele lor. Va fi, de fapt, un departament în care va lucra un singur medic veterinar, ale cărui atribuţii vor fi de control în unităţile în care sunt găzduite/exploatate animale şi de a aplica sancţiuni pentru eventuale nereguli constatate, ne-a informat directorul-executiv al DSVSA Galaţi, dr. Maricica Chiriac.

Medicul din compartimentul de Poliţie a Animalelor va avea atribuţia de a controla respectarea drepturilor animalelor din locuri ca grădini zoologice sau acvarii, dar şi din adăposturile de câini fără stăpân şi eventuale locuri în care animalele sunt folosite în scopuri experimentele.

De asemenea, medicul veterinar va trebui să se asigure că problema câinilor fără stăpân este administrată în conformitate cu prevederile legale.

În caz contrar, fişa postului îi va impune să aplice sancţiuni. Evident, datele legate de înregistrarea câinilor cu tot ceea ce implică aceasta, dar şi datele legate de vaccinare şi adopţie vor fi raportate de medic, prin intermediul DSVSA, către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţă Alimentelor (ANSVSA).

Pe baza indicilor stabiliţi de Autoritate, medicul de la Poliţia Animalelor va putea aprecia şi gradul de fezabilitate al planurilor de management al problemei câinilor fără stăpân.

Citit 3386 ori Ultima modificare Marți, 26 August 2014 15:22

3 comentarii

 • postat de cristi
  Miercuri, 27 August 2014 09:31
  83.103.186.***
  un medic veterinar...ditai politia animalelor...ce sa faca un singur om in tot judetul?
  0
  1
  Raportează
 • postat de Dumitru
  Marți, 26 August 2014 18:14
  5.13.135.***
  Te vrei civilizata intr-un oras civilizat? Te dai europeana? In toata Europa ca este tara, oras, satuc exista Politia Animalelor...........se face puscarie daca maltratezi un animal indiferent ca este caine, cal sau vaca........unde sunt catalogate drept animale si sunt protejate ca atare...........acolo se face puscarie, se dau amenzi nu gluma acolo daca fugaresti cainele cu bata vine politia fix cum vin mascatii la noi.......la noi ne-am obisnuit sa dam cu bata ca atata ne duce capul.....nu-s iubitor de caini sau altceva dar sunt civilizat.

  Din pacate la noi nu exista fonduri pentru asta cum nu exista nici pentru educatie si spitale.
  2
  3
  Raportează
 • postat de aura
  Marți, 26 August 2014 17:45
  109.102.187.***
  Poliţia Animalelor în cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Galaţi = o mare păcăleala pentru iubitorii de necuvântătoare!
  0
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.