Un bărbat de 60 de ani din Şiviţa a căzut în beciul unde îşi pusese vinul la fermentat. A inspirat o cantitate însemnată de monoxid de carbon şi a leşinat. Până să vină salvarea şi un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, vecinii l-au cărat pe om afară din beci, iar personalul medical i-a acordat îngrijiri, ulterior. Omul nu a mai avut nevoie de spitalizare.
ISU averizează, însă, populaţia asupra pericolelor care pasc, în astfel de situaţii.
"Avertizăm populaţia, mai ales pe cea din mediul rural, să aibă mare grijă la locul unde depozitează recipientele în care se face acum vin. Trebuie neapărat ca locul de depozitare a vinului nou să fie foarte bine ventilat, pentru a nu se acumula monoxid de carbon. Mai mult, în cazul în care observă o persoană căzută într-un loc neventilat unde s-au depozitat recipientele în care se face vin, apropiaţii şi familia să nu coboare după el! Să cheme imediat o echipă de intervenţie, care va avea în dotare aparatură de susţinere a respiraţiei. Dacă intervine în grabă, fără să aibă certitudinea că în acel loc se poate deschide o gură de ventilaţie, care să-i asigure necesarul pentru propria respiraţie salvatorul poate deveni victimă”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.