SUTE DE FIRME gălăţene în VIZORUL POLIŢIŞTILOR

SUTE DE FIRME gălăţene în VIZORUL POLIŢIŞTILOR
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De la începutul anului şi până în luna septembrie, inclusiv, poliţiştii locali au verificat aproximativ 800 de societăţi comerciale de pe raza municipiului Galaţi. S-a urmărit identificarea societăţilor fără autorizaţie pentru activitatea de alimentaţie publică, dar şi a celor care nu au aviz cu orarul de funcţionare.

În urma acestor controale, oamenii legii au dat 228 de avertismente şi 511 amenzi, în sumă totală de 171.000 lei.

În afară de aceste controale, lucrătorii Serviciului Control Activităţi Comerciale şi Evidenţa Persoanelor din cadrul Poliţiei Locale au avut şi o serie de acţiuni tematice. Printre acestea se numără verificarea celor care vând pe domeniul public fără autorizaţie (pepeni, struguri, produse perisabile), verificarea autorizaţiilor de alimentaţie publică, acţiuni împotriva celor care fac comerţ cu ţigări de contrabandă, acţiuni estivale (activitatea teraselor), etc. Poliţiştii locali au constatat şi 19 infracţiuni, iar în unele cazuri au dispus şi confiscarea mărfurilor.

Marfă confiscată

Astfel, au fost confiscate printre altele 20.020 ţigarete (1.001 pachete), 44 litri de alcool, 68 de articole îmbrăcăminte, 130,5 kilograme de peşte, 155 kilograme de legume-fructe, 33 kilograme de brânză etc, valoarea estimată a acestora fiind de 12.500 lei.

„A fost o perioadă cu multe activităţi pe segmentul comerţ, având în vedere că sănătatea şi siguranţa populaţiei constituie preocuparea noastră majoră. Am aplicat sancţiuni, avertismente şi amenzi, acolo unde agenţii economici fie nu au înţeles că trebuie să respecte actele normative în vigoare, fie în mod conştient s-au abătut de la prevederile legale. Punem în continuare un accent deosebit pe prevenire, însă acolo unde ne confruntăm cu rea-credinţă sau rea-voinţă, lucrurile se schimbă. Există agenţi economici care intră în legalitate, atunci când le semnalăm o serie de deficienţe, însă sunt şi societăţi care, în mod repetat, încalcă legea”, ne-a declarat Mihai Manoliu, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi.

Citeşte şi: Prinşi la FURAT DE LEMNE în livada Seromgal (VIDEO)

Citit 2920 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Noiembrie 2014 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.